VIIRUS MELBOURNE`IS ⟩ Mis saab Australian Openi tenniseturniirist? Kas ikka toimub? Selgus saabub lähipäevil

Elu24
Copy
29. jaanuaril 2021. kolisid mitmed 14 päeva karantiinis veetnud tennisistid Grand Hyatt Melbourne`i hotellist välja.
29. jaanuaril 2021. kolisid mitmed 14 päeva karantiinis veetnud tennisistid Grand Hyatt Melbourne`i hotellist välja. Foto: SCOTT BARBOUR/EPA/Scanpix

Austraallased on püüdnud koroonaviirusega ringi käia väga rangelt ja ettevaatlikult ning seetõttu oli kohaliku aja järgi kolmapäeva õhtul tennisistide karantiinihotellis ilmnenud koroonajuhtum ajendiks, et neljapäeval tennisemänge Melbourne’is ei toimugi.

Tuvastatud koroonajuhtum mõjutab otseselt ka Eesti tennisemängijate eelseisvaid mänge. Gippsland Trophy`l on Kaia Kanepi jõudnud veerandfinaali ning Grampians Trophy turniiril on Anett Kontaveit kolmapäevase võiduga taganud koha kuueteist parema seas. Neljapäeval mänge Melbourne`is ei toimu.

Koroonapaanika tekitas koroonaviirusesse nakatunud 26-aastane mees, kes töötas Grand Hyatti hotellis, kus peatub ka praegu palju tennisiste. Seetõttu karmistas Victoria osariigi peaminister Daniel Andrews viirusevastaseid meetmeid, vahendas Tennisnet. 

Kõik inimesed, kes on haigestunud hotelliteenindajaga kokku puutunud, peaksid nüüd jääma (uuesti) 14-päevasesse isolatsiooni. Juhul, kui nende seas on tennisiste, siis see peaks nullima nende osalemise Australian Openil.

Töötajat testiti 29. jaanuaril ja siis oli koroonaproov negatiivne. Ta läks koju, jäi haigeks ja uus test osutus positiivseks. Andrews siiski möönis, et veel ei tasu paanikasse sattuda. «Me peame tegema kindlaks, kas see isik võis nakatada teisi,» sõnas Victoria osariigi peaminister. Victoria osariik oli just tähistanud nelja nädala möödumist päevast, mil piirkond oli saanud koroonavabaks, aga nüüd tõid tõenäoliselt tenniseinimesed mujalt maailmast viiruse taas kaasa.

Grand Hyattis on elanud karantiiniperioodil ja viimaste päevade vaba treenimise ajal umbes 500-600 tenniseturniiriga seotud inimest, kaasa arvatud mängijaid, kes peaksid püsima 14-päevases karantiinis. Kuigi Andrews ütles, et see ei mõjuta kuidagi Austraalia lahtiseid tennisemeistrivõistlusi, mis peaksid algama 8. veebruaril, siis küsimärk  Australian Openi toimumise osas on ikkagi õhus. 

Veelgi rohkem kahtlusi on selles, kas alanud soojendusturniirid suudetakse lõpetada. Kui reedel mängud ei jätku, siis ilmselt jäävad võistlused pooleli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles