Eesti piimalettidelt leiab nüüd ühe tõelise terviseturgutaja

Alma - Puhas piim
Copy
Foto: Alma - Puhas piim

Eelmise aasta lõpul jõudsid piimalettidele uued Alma Vita+ laktoosivabad jogurtijoogid. Immuunsüsteemi toetavad jogurtijoogid valmivad puhtast kodumaisest piimast ning tervise toetamiseks on maitsvaid jooke rikastatud 20 miljardi L. rhamonosus GG piimhappebakteri, D- ja B12-vitamiinidega.

Viiruste tipphooajal on organismi vastupanuvõime inimese jaoks olulise tähtsusega. Kui suvises päikselõõsas ning värskeid aiasaadusi süües laeb organism end justkui iseenesest, siis talv paneb organismi korralikult proovile. Vajalikud toitained on kahtlemata võimalik leida ka talvel – toitudes teadlikult, kaasates oma toidulauale mitmekülgseid ning funktsionaalseid tooteid.

“Tänapäeva inimene ei taha mitte ainult maitsvat toitu, vaid ta huvitub ka sellest, kuidas see tema tervisele mõjub,” sõnab Valio turundus- ja tootearendusdirektor Nele Jõemaa. Tema sõnul on teadlikust toitumisest hooliv sihtgrupp kujunenud toidusektoris aina olulisemaks suunanäitajaks ja seetõttu on vitamiinidega rikastatud toidutoodete arendamine üks kasvavaid trende kogu valdkonnas. “Lisaks vitamiinidele, mida keha rõskel ajal hädasti vajab, on oluline roll ka valgul, mis aitab vitamiine paremini omastada ning toetab organismi valguliste kaitsekehade teket,” selgitab Jõemaa, milles seisneb uute terviseturgutajate oluline eelis.

Foto: Alma - Puhas piim

Uusi Alma Vita+ jogurtijooke on rikastatud 20 miljardi L. rhamonosus GG piimhappebakteri, D- ja B12-vitamiinidega. D-vitamiin aitab tugevdada makrofaage ning immuunrakke hingamisteede limaskestas. Lisaks aitab see ära hoida väsimust. “Meie laiuskraadil elavatel inimestel soovitatakse D-vitamiini toidulisandina pidevalt juurde võtta, eriti puudutab see väikelapsi, rasedaid ja rinnaga toitvaid emasid. Ka Alma Vita+ jogurtijoogid on hea võimalus D-vitamiini varude täiendamiseks. “Juba 100g väikepudel katab 20% täiskasvanu päevasest D-vitamiini vajadusest, et võiksime püsida terved,” toob Jõemaa välja.

Piimas sisalduv kaltsium aitab paremini omastada ka vitamiini B12. Selle olulise vitamiini puudus võib põhjustada väsimust, nõrkust, kõhukinnisust ning kutsuda esile häireid närvide töös. Loomulikul kujul saab B12 vitamiini vaid loomsest toidust: neile, kes eelistavad liha ja mune minimaalsel määral tarbida, võivad just piimatooted pakkuda seda varianti, kuidas vajalikud vitamiinid kätte saada. ”B12 aitab vähendada organismi väsimust ja kurnatust, ja on seega talveperioodil oluline lisajõud,” selgitab tooteekspert.

Alma Vita+ jogurtijoogid on esimesed laktoosivabad tooted juba tuttavaks saanud Alma toodete seerias. Siidise tekstuuriga jogurtijookide seerias on kolm maitset – vaarika-mustika, metsmaasika ja suviselt troopiline apelsini-ananassi jogurtijook. “Uutel jogurtijookidel on taassuletav kork, mis teeb neist ideaalse kiire vahepala, millega organismi enne trenni või pärast pikka töö- või koolipäeva turgutada,“ ütles Jõemaa.

Copy
Tagasi üles