Eestlannad Kontaveit ja Kanepi said Australian Openi avaringiks keerulise loosi

Elu24
Copy
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi.
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti aja järgi kell 7 hommikul algas Australian Openi tenniseturniiri tabeli loosimine. Eestlannad Anett Kontaveit (WTA 21.) ja Kaia Kanepi (WTA 94.) said mõlemad esimeseks ringiks üsna rasked vastased.

Kontaveidil tuleb kohtuda Aliaksandra Sasnovitšiga, kes on talle valmistanud juba korduvalt peavalu. Maailma edetabelis on Sasnovitš küll alles 90. kohal, aga oma üliriskeeriva stiili poolest on ta olnud Kontaveidile ebamugav vastane.

2019. aasta 16. jaanuar. Aliaksnadra Sasnovitš on just Austraalia lahtistel jagu saanud Anett Kontaveidist. Loodame, et tänavu läheb vastupidi.
2019. aasta 16. jaanuar. Aliaksnadra Sasnovitš on just Austraalia lahtistel jagu saanud Anett Kontaveidist. Loodame, et tänavu läheb vastupidi. Foto: ALY SONG/REUTERS/Scanpix

Sasnovitš juhib omavahelistes mängudes 5:4 ning ainult 2018. ja 2019. aasta mänge arvestades 4:1. Naised on kohtunud ka Australian Openil, see juhtus 2019. aasta turniiri teises ringis ja siis võitis valgevenelanna 6:3, 6:3. Aga tollal ei olnud vastaste edetabelikoha erinevus nii suur – Anett oli 20. ja Sasnovitš 31.

Kui eestlanna saaks Sasnovitšist jagu, peaks järgmine vastane olema lihtsam – kas Kristyna Pliškova (Tšehhi, WTA 70.) või Heather Watson (Suurbritannia, WTA 58.). Asetatud mängijatest on Kontaveidiga samas tabeliosas 16. asetusega horvaatlanna Petra Martic, keda Eesti esireket viimati võitis. Aga kaheksandikfinaalis võiks ees oodata kohtumine maailma esireketi Ashleigh Bartyga (Austraalia).

Kanepi kohtub avaringis Läti tennisemängija Anastasija Sevastovaga (WTA 54.), keda ta mullu Tallinnas Merko Cupil võitis.

Kanei ja Sevastova mullusel Merko Cupil.
Kanei ja Sevastova mullusel Merko Cupil. Foto: Evija Trifanova/LETA/Scanpix

Võidu korral on Kanepi järgmine vastane tõenäoliselt tiitlikaitsja Sofia Kenin (USA, WTA 4). Eestlannad mängivad samas tabelipooles, aga omavahel enne poolfinaali kohtuda ei saa, kirjutas Tennisnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles