Soome lahel päästeti ligi tunni jäises vees olnud mees (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Talvine meri. Pilt on illustreeriv
Talvine meri. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Soome Helsingi merepäästekeskuse teatel päästeti ööl vastu tänast Soome lahe Orrengrundi saarest lõunas merest mees, kes oli jäises vees olnud ligi tunni.

Hoolimata 0-kraadisest veest ja miinus 14-kraadisest õhutemperatuurist oli mees teadvusel ja ta ei olnud väga alajahtunud, teatab mtv.fi.

Merepäästjate sõnul kukkus mees merre Orrengrundi saare juures ankrus olevalt kaubalaevalt ja meeskond helistas merepäästekeskusse, paludes mehe päästmiseks abi.

Päästjate sõnul said nad merehädas olijast teada täna öösel natuke pärast kella 3.

Merepäästekeskus saatis välja nii päästehelikopteri kui lootsipaadi ning päästeoperatsiooni ajal kasutati VHF kanalit 16, mis on merenduses hädaabikanal. Lähedal olnud laevadele anti juhtunust teaada ja neid paluti appi.

Mees päästeti umbes 50 minutit pärast laeva pardalt jäisesse merre kukkumist ja ta tõmmati lootsipaati. Orrengrundi saarelt toimetati ta meditsiinihelikoprteri abil Kotka merepäästekeskusse ning sealt viis kiirabi ta Kotka haiglasse.

Helsingi merepäästekeskuse teatel pidas mees 0-kraadises vees hästi vastu, õhk oli siis miinus 14 kraadi ja puhus põhjatuul 7 meetrit sekundis.

Teada on, et kui õhk on jahedam kui vesi, siis tundub vesi soojem kui õhk.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles