PILDID Jääaugule uut kuju soovinud Tallinna Taliujumiskeskus jäi saagijaga jänni

Elu24
Copy
Vaade Tallinna Taliujumiskeskusele Pirital, kus on näha jääaugu kuju, mis meenutab fallost.
Vaade Tallinna Taliujumiskeskusele Pirital, kus on näha jääaugu kuju, mis meenutab fallost. Foto: Tallinna Taliujumiskeskus

Pirital asuva Tallinna taliujumiskeskusel oli hiljuti eriskummaline mure. Nimelt soovis keskus muuta veidi iseäraliku kujuga jääauku veidi ilmekamaks, kuid see osutus keerulisemaks, kui esmalt arvati.

Tundub, et kõik sai alguse jaanuari lõpus, kui kodanik nimega Sylvia postitas Taliujumine Pirital ametlikule Facebooki lehele pildi. «Kui ma Piritale lähen, meenutab jääauk iga kord natuke rohkem fallost,» kirjutas ta.

Ei läinud kaua, kui Tallinna Taliujumiskeskuse üks asutajatest Hannes Viherpuu avaldas 3. veebruaril sama Facebooki lehe seinal, et nad otsivad loovsaagijat. «Uus kujund on vaja saagida,» teatas Viherpuu ja küsis loomingulistelt inimestelt ka kavandeid.

Tähtajaks seati 6. veebruari südaöö. «Parim kavand saab õiguse avaveebasseini loomiseks. Anname sae ja õnnistuse. Jälgime kaldalt kuidas edeneb,» seisis originaalpostituses.

«Eeldame huumorimeelt ja ujumisoskus tuleb kasuks,» lisati lõpetuseks.

Viherpuu sõnul on see foto Tallinna Taliujumiskeskuse iseäraliku kujuga jääaugust ehk kõige kuulsam.
Viherpuu sõnul on see foto Tallinna Taliujumiskeskuse iseäraliku kujuga jääaugust ehk kõige kuulsam. Foto: Tallinna Taliujumiskeskus

Kaks päeva hiljem oli kujund olemas ja tundus, et iseäralik mure saab lahenduse enne kui kavandite tähtaeg  kukub. Kuid Taliujumiskeskus seisis silmitsi uue probleemiga, vaja oli leida sobiv loovsaagija, sest esimene jäi oma tööga jänni. 

«Hea kavand olemas, kuid hetke saagija kukkus jooma,» avaldas Viherpuu paar päeva tagasi Facebooki postituse kommentaarides. «Nii ei saa rallit sõita, kui saemees kukub jooma. Kolmel erineval korral kukkus vette ja ahmis vett,» täpsustas Viherpuu Elu24-le.

Seega oli veel eile mure, et vaja oli sobivat saagijat, kes jääaugule uue kuju annaks: «Endiselt otsime meest, kes ei kukuks jooma.» 

Uue kujundi loomisel jäi esimene saagija oma tööga veidi jänni.
Uue kujundi loomisel jäi esimene saagija oma tööga veidi jänni. Foto: Tallinna Taliujumiskeskus

Hiljem teatas aga Viherpuu, et töömees on leitud ja lubas postituse kommentaarides, et kui pühapäeval jää kannatab tuleb ka uus kujund. «Pühapäeval üllatame uue kujundiga. Kujundaja sai andeks ja jätkab töökohustusi,» vihjas Viherpuu. 

Viherpuu lisas Elu24-le, et kavandeid, mis neile Taliujumiskeskuse palve peale saadeti ta jagada ei julgegi: «Inimesed on armsad aga...»

Praegu näeb Tallinna Taliujumiskeskuse jääauk Pirital välja selline (alumine pilt) ja uut kujundit näed juba õige pea.

Tallinna Taliujumiskeskus jääauk Pirital näeb hetkel välja selline.
Tallinna Taliujumiskeskus jääauk Pirital näeb hetkel välja selline. Foto: Kuvatõmmis otsevideost
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles