Kontsert “Saksofonide öö” Café Grandis

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Tafenau.
Raivo Tafenau. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Laupäeval, 24. jaanuaril pakub agentuur Corelli Music koostöös Raivo Tafenau ja tema sõpradega võimalust veeta õdus õhtu maailma ühe enim tundeid ja vaidlusi tekitanud pilli seltskonnas.


Sarjas „Café Grand muusikasalong“ hotellis Victoria (Kuninga 25) leiab aset kontsertetendus „Saksofonide öö“.



“Saksofonide öö“ on lummav etendus, mille peategelased on Raivo Tafenau ja Siim Aimla (saksofonid) ning kaasesinejad Ain Agan (kitarr) ja Taavo Remmel (kontrabass).



Tafenau ja Aimla kasutavad kontsertidel peaaegu kogu saksofonide peret ning loovad oma ansamblipartnerite Agana ja Remmeliga vapustavaid helikooslusi.



Tafenau räägib oma armastatud pillist, et kui Adolf Sax oma „käkerdisega“ aastal 1841 valmis sai, tabas teda ja tema saksofoni meeletu põlguselaine, eriti klassikalistelt muusikutelt. Legend kõneleb, et kui helilooja Hector Berlioz kirjutas oma teosesse saksofonipartii, lahkusid akadeemilised muusikud demonstratiivselt proovist.



Tänu virtuoossetele mängijatele kujunes saksofonist aga üks dþässmuusika alustalasid ja tänapäeval suhtuvad akadeemilised muusikudki saksofoni kui võrdväärsesse partnerisse. Selle pilliga on muudetud maailma ja leiutatud muusikastiile, keegi ei kujuta enam ette džäss- või popmuusikat saksofonita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles