MAKSMATA ARVED Universal Music lasi TikToki konkurendi äpist eemaldada kogu oma muusika

Elu24
Copy
Universal Music Group logo.
Universal Music Group logo. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

Üks maailma suurimaid plaadifirmasid, Universal Music, eemaldas kõik oma artistide lood rakendusest Triller. Rakendus põhineb sarnaselt TikTokile muusikalistel lühivideotel. 

Universal Music Eesti plaadifirma alla kuuluvad mitmed Eesti suured artistid, Villemdrillem, Reket, Nublu, 5miinust, Elina Born ja paljud teised. Kuigi Eesti artistide lugusid rakenduses polnud, siis välismaa artistide seast eemaldati Trilleri platvormilt näiteks Billie Eilishi, Selena Gomezi, The Weekndi ja Ariana Grande lood. 

Põhjuseks toodi «häbimatu maksudest viilimine», mis võlgneti artistidele, kelle muusika pealt platvorm raha teenib. «Me ei tee koostööd platvormidega, kes meie artiste hinnata ei oska,» kirjutab Universal Music (edaspidi UMG) oma avalduses.

BBC sõnul eitab Los Angelese päritolu firma aga igasuguseid süüdistusi. Populaarsust koguv rakendus jääb plaadifirma otsuse tõttu ilma mitmete menukate lugude kasutamisõigusest. «Me kinnitame, et meie leping UMG-ga aegus nädala eest. Me oleme üritanud arutleda lepingu uuendamist,» räägib Trilleri esindaja BBC-le antud intervjuus. 

Trilleri sõnul pole neil vajagi lepingut UMG-ga, kuna firma sõnul on neil mitmete artistidega otsesed lepingud. Rakendus kogus populaarsust, kui USA ähvardas riikliku turvalisuse eesmärgil TikToki keelustada. Keelustamise valguses nägi Triller aga oma võimalust turule tulla. Senini pole firmat aga teab mis suur edu saatnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles