Britid vihastasid: pedofiilia eest kinni istuv popikoon Gary Glitter sai eelisjärjekorras koroonavaktsiini

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Süüdimõistetud seksuaalkurjategija Gary Glitter.
Süüdimõistetud seksuaalkurjategija Gary Glitter. Foto: Reuters / Scanpix

Pedofiilias süüdi mõistetud endine popstaar Gary Glitter sai juba koroonavaktsiini, kuid tema ohvrid ja paljud teda valvavad vanglaametnikud ootavad alles elupäästvat süsti.

76-aastane Gary Glitter on üks esimesi kinnipeetavaid, kes ohtliku viiruse vastu vaktsineeriti. The Sun vahendab, et sellel on tegelikult väga lihtne põhjus.

Nimelt said eelmisel nädalal koos Glitteriga koroonavaktsiini veel paljud teisedki seksuaalkurjategijad, sest nad on oma vanuse tõttu riskirühmas. 

Väljaandega suhelnud allikate sõnul ei eelistata seksuaalkuritegude eest kinni istuvaid mehi kuidagi, vaid rolli mängis lihtsalt nende iga. 

«Paljud on viimastel aastatel vangistatud aastakümneid tagasi ulatuvate kohutavate kuritegude eest. Siin on mõned vanglad, kus on märkimisväärne rühm eakaid seksuaalkurjategijaid, kes on 70–80-aastased. Vanuse tõttu saavad nad esmajärjekorras vaktsiini. Aga kui sa oled vanglaametnik, kes valvab Glitterit, ja sinule vaktsiini ei tehta, siis ei tee see sind just õnnelikuks,» rääkis allikas.

Glitter, sünninimega Paul Gadd, kannab 16-aastast vanglakaristust vägistamiskatse, vääritu kallaletungi ja alla 13-aastase lapsega seksimise eest.

«Paljud võtmetöötajaid ja haavatavamad inimesed ei ole veel vaktsiini saanud. Kurjategijate eelistamine on vale. See otsus vajab kiiret ümbermõtestamist,» ütles kuritegevuse ennetuskeskuse direktor David Spencer.

Inglismaa vanglates hakati Covid-19 vastu inimesi vaktsineerima eelmise kuu lõpus. «Vange vaktsineeritakse samal ajal üldsusega ja vastavalt vaktsineerimise ja immuniseerimise sõltumatu ühiskomitee seatud prioriteetsetele rühmadele,» kommenteeris valitsuse pressiesindaja. 

Glitter kannab karistust 570 meessoost kurjategijaga kinnipidamisasutuses The Verne, mida nimetatakse saarel paiknemise ja leebuse tõttu luksuslikuks Alcatraziks.

Vangid võivad kinnipidamisasutsues ringi liikuda rohkem kui üheksa tundi päevas.

Glitter pandi esimest korda vangi 1999. aastal laste väärkohtlemist kujutavate piltide allalaadimise eest.

Seejärel pandi ta 2006. aastal Vietnamis vangi kahe 11- ja 12-aastase tüdruku seksuaalse väärkohtlemise eest. Sealt vabanes ta 2008. aastal. 

Kolmandat korda mõisteti Glitter vangi 2015. aastal kolme noore tüdruku väärkohtlemise eest.

Ta viidi The Verne'i üle 2018. aastal ja sel aastal on tal võimalus tingimisi vabaneda. 

Kuigi 2019. aasta menufilmis «Joker» kasutati Glitteri 1972. aasta hitti «Rock and Roll Part 2», ei maksta pedofiilile selle eest litsentsitasusid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles