FOTOD ⟩ Kas keegi saab seda endale lubada? Kõige kallimad kossuketsid on netis müügis. Huvi tunneb Elon Musk

Elu24
Copy
Michael Jordani 1985. aasta kossuketsid.
Michael Jordani 1985. aasta kossuketsid. Foto: Timothy A. Clary/AFP/Scanpix

Korvpallilegendi Michael Jordani esimese NBA-aasta kossuketsid on netis müügis. Paari korvpalligeeniusele endale kuulunud Nike Air Jordan 1 saab osta ühe miljoni dollari eest.

Kossuketsidel on ka legendi autogramm ning kaubaga kaasas käib autentsussertifikaat.

MJ oksjoni kets.
MJ oksjoni kets. Foto: Kuvatõmmis ebay.com

Korvpallijalatsid on erineva suurusega, vasaku jala kets on number 13 ja parema jala oma number 13,5. Ehk siin Euroopas on Jordani ketside numbriks 47 ja 47,5.

Jordani poolt kasutatud ketsid soetati mullu maikuus toimund oksjonil ja nende eest maksti toona 630 000 dollarit. Nagu näha, on hind kõvasti tõusnud.

InputMagi info kohaselt on tossudest huvitatud ka Tesla boss Elon Musk isiklikult. Seda lihtsalt oma kollektsiooni täiendamiseks.

Jordan ise on öelnud, et ema oli see, kes teda mõjutas Nike`ga lepingut sõlmima. Ise oleks tulevane ilmastaar eelistanud Adidase ketse.

Michael Jordan 1985. aastal.
Michael Jordan 1985. aastal. Foto: Ed Wagner Jr. / Chicago Tribune/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nike`i  pakkumine oli Jordanile aga rahaliselt nii kõditav, et ta lihtsalt ei saanud keelduda. Jordan sai endanimelise tossumudeli ja veel hunnikuviisi raha. Kõige suurema kasu lõikas muidugi aga tossutootja. Ainuüksi esimesel müügiaastal tõi Jordani kets Nike`le sisse üle 100 miljoni dollari puhaskasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles