Euroopa vanim inimene paranes Covid-19st ja saab 117-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsuse nunn André, sünninimega Lucile Randon, saab 11. veebruaril 117-aastaseks. Pildil on ta koos hooldekodu pressiesindaja David Tavellaga
Prantsuse nunn André, sünninimega Lucile Randon, saab 11. veebruaril 117-aastaseks. Pildil on ta koos hooldekodu pressiesindaja David Tavellaga Foto: /AP/Scanpix

Euroopa vanim inimene, prantslannast nunn André, paranes koroonaviiruse haigusest Covid-19 ja tähistab 11. veebruaril oma 117. sünnipäeva.

André sai koroonadiagnoosi 16. jaanuaril Toulonis, misjärel eraldati ta hooldekodu teistest elanikest. Arstide sõnul kulges eaka naise haigus kergelt, peaaegu ilma sümptomiteta, teatab afp.com. 

«Ma ei kartnud haigust, sest ei karda surma. Olen õnnelik, et saan ikka koos teiega olla, kuid vahel tahaksin olla kuskil mujal, et olla koos oma pereliikmetega, kes on surnud, eelkõige vanema venna Andréga, kelle järgi ma oma nunnanime võtsin,» sõnas pikaealine prantslanna raadiojaamale BFM antud intervjuus.

Sainte Catherine Labouré hooldekodu pressiesindaja David Tavella sõnul on õde André hea tervise juures ja temaga on kõik korras.

«Ta paranes ja ootab oma 117. sünnipäeva,» teatas pressiesindaja.

Koroonaviiruse tõttu osaleb eaka naise sünnipäeval seekord harjumuspärasest vähem inimesi.

Katoliku nunn André sündis 11. veebruaril 1904 ja sai nimeks Lucile Randon. Temast sai nunn Teise maailmasõja ajal 1944. aastal.

Eakuse uurimisrühma Gerontology Reserach Group andmetel on õde André vanuselt teine inimene maailmas, kuid vanim inimene Euroopas. 

Maailma vanim inimene on jaapanlanna Kane Tanaka, kes sai 2. jaanuaril 118-aastaseks.

1903. aastal sündinud jaapanlanna Kane Tanaka on maailma vanim inimene. Ta sai 2. jaanuaril 118-aastaseks.
1903. aastal sündinud jaapanlanna Kane Tanaka on maailma vanim inimene. Ta sai 2. jaanuaril 118-aastaseks. Foto: KYODO/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles