Eesti lapsed filmivad päevas kümneid videoid, millest paljud on seksuaalse alatooniga. «PAKS L**S» on ainus kommentaar 12-aastase tüdruku tantsuvideo all. Järgmise video all on kommentaar: «Ei viitsi enam sinusuguste 11-aastaste l***idega jamada». Mures lapsevanemad jagavad foorumites kogemusi ja küsivad nõu, kuidas laste videoid kustutada. Kõige selle tulemusena väheneb laste tähelepanuvõime ja neist jääb juba eelteismelisena maha hiiglaslik digitaalne jalajälg. Jutt on TikTokist – Hiina sotsiaalmeedia platvormist, mis on laste seas üks populaarsemaid.

Kuigi selles artiklis toodud näited eesti laste riskikäitumisest on tõepoolest erandlikud, võivad olla teadlaste sõnul ohus isegi need lapsed, kes ebasobivat sisu ei postita.

Ehkki ametlikult peab olema TikToki rakenduse kasutamiseks vähemalt 13-aastane, on platvormil ka palju nooremaid. Nii mõnegi kasutaja vanus on kontol ühel või teisel moel avaldatud. Sellest nähtub, et on nii 10-, 11-, kui ka lausa 8-aastaseid lapsi, kes platvormile julgelt videoid postitavad.

Kommentaarid (1)
Copy