ILUS MÄLESTUSKILD ⟩ Viljandlanna meenutab ootamatut kohtumist Jaak Johansoniga: nii temalik asi, mida öelda

Elu24
Copy
Jaak Johanson.
Jaak Johanson. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Eile lahkus meie seast armastatud muusik ja kultuurihing Jaak Johanson. Elu24ga jagas oma mälestust temast viljandlanna Maris.

Viljandlanna Maris sattus muusikuga ebatavalises olukorras kokku enam kui aastakümne eest. Sellele vaatamata meenutab ta põgusast kohtumisest ühte armast detaili.

«Aasta oli siis 2010, oktoober. Olin Viljandis tee ääres, et Tartusse jalgpalli vaatama sõita. Aga olin seal tee ääres nii kaua, et lõpuks jõudsin teiseks poolajaks,» kirjeldas viljandlanna.

«Aga siis peatus Jaak ja viis mind Leie. Sõitsime terve selle lühikese tee vaikuses,» meenutas ta siis ootamatult saabunud abi. «Kuna oli oktoober ja ilmad päeval soojad-õhtul jahedamad, siis ühe põllu kohal oli veidi udu.»

«Jaak siis kommenteeris, et 'nagu haldjapõld'. Tema natuuri arvestades nii temalik asi, mida märgata ja välja öelda,» iseloomustas Maris. «Ainult Leieni ta mind viia saigi, kuid õnneks saabus sinna peatusse just liinibuss, millega edasi Tartusse sõitsin.»

Vaid 61-aastase Johansoni lahkumine tehti teatavaks eile. Ta oli eelneva aasta võidelnud leukeemiaga. Tema tohutu töö muusika ning rahvakultuuriga on toonud aga arvukalt austajaid, kellest paljud on samuti teinud järelhüüdeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles