Kas eestlane suusatab tõepoolest Marsil?

Priit Pullerits
Copy
Kaunis kauge planeet...? Eemalt vaadates küll. Tegelikult Gobi kõrb Põhja-Hiinas. Ja kivisel elutul pinnasel usjalt keerutav suusarada.
Kaunis kauge planeet...? Eemalt vaadates küll. Tegelikult Gobi kõrb Põhja-Hiinas. Ja kivisel elutul pinnasel usjalt keerutav suusarada. Foto: Vahur Teppan

Ajal, mil tulevikku vaatavad mehed unistavad kaugete planeetide koloniseerimisest, on hiljutine Eesti tippsuusataja koos kümnete hiinlastega järele proovimas, mismoodi võiks talispordi harrastamine tunduda eksootiliselt ebamaises kohas.

Seda võiks teha Marsil, kui seal midagi targemat teha pole. Ja kui seal lund leiduks. Et lähed hommikul välja ja lihtsalt suusatad. Suusatad poolsada kilomeetrit. Läbid kümme korda viiekilomeetrist ringi, mis vonkleb kompaktselt nagu sõlmjas madu-uss baasi külje all, ümberringi hallid madalad taimestikuta künkad. Viimaseks kaheks ringiks tuleb venelane ka seltsiks. Ta on kõva, nagu venelased ikka sellistes kaugetes äärmuslikes paikades – olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister.

Enamik teisi, umbes kuuskümmend, on hiinlased. Nemad, nagu kombeks, teevad kõige rängemat tööd.

See, kes ühel hommikul 50 kilomeetrit suusatas, on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles