Korruptsioonikahtlustuse saanud Kersti Kracht: kas te peate mind idioodiks? (5)

Elu24
Copy
Kersti Kracht.
Kersti Kracht. Foto: Sander Ilvest

Teisipäeval vabanes vahi alt endise rahandusministri Martin Helme nõunik Kersti Kracht. Naine on otsustanud prokuratuurile ütluseid üldse mitte anda ja oma suud paotab ta alles kohtus. ERR-i ajakirjaniku küsimuse peale, kas ta on korda saatnud tegusid, milles teda kahtlustatakse, vastas daam aga eriti ägedalt.

«Mis te nalja teete? Olete lolliks läinud? Kas te peate mind idioodiks? Ma olen öelnud igal pool, et ma ei tunnista ennast süüdi ega ka kahtlustatavaks. Nendel ei ole alust. Siis te küsite minu käest, kas ma tunnistan ennast süüdi. Huko Aaspõllu, kas te peate mind täisidioodiks? Kas te ERR-ist helistate või? See on Eesti Rahvusringhääling. Eesti Rahvusringhääling küsib sellist küsimust või? Mis te teete nagu... huumorisaade olete või?» 

Sellega aga naise vastus küsimusele ei lõppenud:

«Kas te peate mind idioodiks? Kuulge, te kuulake, mida ma räägin. Mida ma olen öelnud. Te kuulake ja vaadake, mida ma olen rääkinud. Teate, kui te esitate rumalaid küsimusi... Ma ütlen teile ühe asja. Kuulake. Te võite selle panna rahvusringhäälingule ka. Mind kõige rohkem vihastavad elus lollid küsimused ja lollid inimesed. Kõik muu ma kannatan ära. Ärge mulle esitage rumalaid küsimusi. Teeme nii.»

Ja ka see pole veel kõik: 

«Ei ole mitte midagi toimunud. Mitte midagi ei ole üldse toimunud. Mitte midagi ei ole toimunud. Mitte mingeid tehinguid ei ole üldse toimunud. Never, ever. See on fabritseeritud. See on fabritseeritud. Küsige prokuratuuri käest, miks nad fabritseerivad kriminaalasju. Küsige nende käest. Mina ei tea seda. Mina ei ole fabritseerija. Mitte mingeid tehinguid ei ole toimunud üldse. Kõik. Mul ei ole aega rohkem. Ma pean ära minema. Aitäh teile.»

Kui Kracht oleks pidanud ajakirjaniku küsimusele vastuse näiteks Twitteris andma, oleks ta selleks pidanud tegema viis tweeti. 

Nõunik Kracht ja ettevõtja Hillar Teder peeti kinni jaanuari keskel. Kahtlustuse kohaselt lubas Teder Krachtile altkäemaksu, et viimane aitaks tagada ametlikult enamuses Tederi pojale Rauno Tederile kuuluva Porto Franco kinnisvaraarendusele soodsad otsused.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles