VAATA JÄRELE Laura Põldvere võistles Soome eurolaulu finaalis Eurovisioonile pääsu nimel

Elu24
Copy
Laura Põldvere võistleb UMK finaalis.
Laura Põldvere võistleb UMK finaalis. Foto: UMK/ Promo

Samal ajal kui eestlased valivad Eesti Laulu finaliste, läheb eurolauluveteran Laura Põldvere võistlustulle Soomes, kus selgitatakse juba täna õhtul välja, kes sõidab kevadel Rotterdami põhjanaabreid esindama. Finaalsaate otseülekannet näeb Elu24st algusega kell 21.00.

 

Laura astub üles UMK (Uuden musiikin kilpailu) finaalis, kus ta on üks seitsmest finalistist. Võistlus toimub Tampere Mediatalo stuudios ning Laura poolt on võimalik hääletada telefonitsi kui ka YLE äpi kaudu. Võitja selgub rahvahääletuse ja rahvusvahelise žürii otsuse liitmisel.

Soome Eurovisiooni eelvooru kandideeris ligi 300 laulu, mille hulgast Laura lugu valiti välja kuue parema sekka. Seitsmes finalist on eelmise aasta võitja Aksel Kankaanranta, kel sarnaselt Uku Suvistega Eurovisioonile minemata jäi. Laura konkurentide seas on veel estraadiartist Danny, tulevikutäht Ilta ja Rootsi 90ndate popartist Pandora.

Laura võistlusloo «Play» autorid on Karl-Ander Reismann, Reinis Straume ja Laura ise. «Kogu sündmuse ettevalmistus on kestnud juba neli kuud ning see on minu jaoks olnud enneolematu kogemus,» ütles Laura, kelle sõnul on Soome publiku ootused teised kui Eestis. «Lähen tegema suurepärast esitust ja mõeldes kandideerinud lugude arvule, tunnen, et olen enda jaoks suure võidu juba saavutanud,» kinnitas lauljanna.

Laura on Eestit Eurovisioonil esindanud kaks korda: 2005. aastal tüdrukutebändiga Suntribe ja 2017. aastal koos Koit Toomega. Mullu jäi ta Eesti Laulu finaalis eelviimasele 11. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles