PILDID ⟩ Eesti Laul reageeris terviseameti kriitikale: lauljad istuvad nüüd uhkes üksinduses

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Eesti Laul 2021 teine poolfinaal.
Eesti Laul 2021 teine poolfinaal. Foto: Raul Mee / Postimees

Eesti Laulu esimesele poolfinaalile järgnes kriitikalaviin, kuna teleekraanilt oli näha, kuidas muusikud ja saatejuhid maskideta ja distantsi hoidmata green room'is koos olid. Tänaseks saateks on probleem lahendatud.

Saatejuht Tõnis Niinemets teatas Eesti Laulu teises poolfinaalis, et nüüd on green room'i kaamera ette lubatud ainult kollektiivide solistid. See tähendab, et bändiliikmed, taustalauljad, heliloojad ja ülejäänud taustajõud on saadetud tulemusi ootama lava taha.

Niinemets viskas saates nalja, et green room'i kuhjati nii palju patju, et artistid enam sinna ära ei mahukski.

Eesti Laul 2021 teine poolfinaal.
Eesti Laul 2021 teine poolfinaal. Foto: Raul Mee/Postimees

Saku suurhallis toimunud Eesti Laulu esimese poolfinaali järel saatis terviseamet välja pressiteate, milles kritiseeris ürituse korraldustiimi koroonareeglite rikkumise eest.

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma sõnul polnud lauluvõistluse planeerimisprotsessi terviseametit kaasatud. Tema sõnul saaks kaamera taga võistlust siiski võimalikult ohutult korraldada, näiteks kõiki esinejaid testides.

«Tavainimene, kes seda pilti vaatab, temas tekib segadus, et mis maailmas siis me elame praegu. Telepilt peaks kooskõlas olema nende sõnumitega, mille järgi tavainimesed elama peavad. Loomulikult pole seda ilus vaadata, kuidas telekas pidu peetakse ja siis teised ei saa,» kommenteeris Härma sõud Kuku raadios.

Pahameelt Eesti Laulu ohutusalase korralduse üle väljendasid sotsiaalmeedias ka välismaised Eurovisiooni fännid. Eesti on Euroopas koroonaviirusega nakatumistega esirinnas.

Eesti Laul 2021 esimeses poolfinaalis olid artistid omavahel tihedalt koos.
Eesti Laul 2021 esimeses poolfinaalis olid artistid omavahel tihedalt koos. Foto: Remo Tõnismäe/Postimees

Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula kinnitas kriitikalaine peale, et koroonameetmeid võetakse saates tõsiselt. Küll aga ei pea maski kandma grimmiruumis, laval esinedes ja artistidele eraldatud riietusruumides. «Kui Saku suurhallis ringi liikuda, siis need on väga üksikud hetked, kus inimesel ei ole maski ees,» ütles Rahula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles