TULEMUS TEADA ⟩ Laura jäi Soome euroloo finaalis viimaseks! (3)

Elu24
Copy
Laura Põldvere.
Laura Põldvere. Foto: Madis Veltman / Postimees

Soome Eurovisiooni eelvoorus võistelnud Laura Põldvere sai televaatajatelt üheksa ja žüriilt neli punkti. Seda on üle 500 punkti vähem kui võistluse võitjal Blind Channelil.

Soome eurolaulu valimise lõpptulemus.
Soome eurolaulu valimise lõpptulemus. Foto: Kaader saatest/YLE

Soomlased valisid ühehäälselt Eurovisioonile rokkbändi Blind Channel looga «Dark Side». Võidulaul kogus televaatajatelt ja žüriilt kokku 551 punkti, Laura laul «Play» jäi 13 punktiga viimasele kohale.

Laura osales UMK (Uuden musiikin kilpailu) finaalis, kus ta oli üks seitsmest finalistist. Võistlus toimus Tampere Mediatalo stuudios.

Soome Eurovisiooni eelvooru kandideeris ligi 300 laulu, mille hulgast Laura lugu valiti välja kuue parema sekka. Seitsmes finalist oli eelmise aasta võitja Aksel Kankaanranta, kel sarnaselt Uku Suvistega Eurovisioonile minemata jäi. Seekord jäi ta viiendale kohale.

Laura konkurentide seas oli veel estraadiartist Danny, tulevikutäht Ilta ja Rootsi 90ndate popartist Pandora.

Laura võistlusloo «Play» autorid on Karl-Ander Reismann, Reinis Straume ja Laura ise. «Kogu sündmuse ettevalmistus on kestnud juba neli kuud ning see on minu jaoks olnud enneolematu kogemus,» ütles Laura, kelle sõnul on Soome publiku ootused teised kui Eestis. «Lähen tegema suurepärast esitust ja mõeldes kandideerinud lugude arvule, tunnen, et olen enda jaoks suure võidu juba saavutanud,» kinnitas lauljanna.

Laura on Eestit Eurovisioonil esindanud kaks korda: 2005. aastal tüdrukutebändiga Suntribe ja 2017. aastal koos Koit Toomega. Mullu jäi ta Eesti Laulu finaalis eelviimasele 11. kohale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles