Endise New Yorgi linnapea nali golfitähe püksikute üle tekitas pahameeletormi

Elu24
Copy
USA golfistaar Michelle Wie US Openil 2015. aastal.
USA golfistaar Michelle Wie US Openil 2015. aastal. Foto: Kyle Terada/USA Today Sports/Scanpix

Endine New Yorgi linnapea ja Ameerika Ühendriikide ekspresidendi Donald Trumpi kauaaegne advokaat Rudy Giulinani on vastuoluline isiksus, kelle tempudele ei saa alati rõõmsalt kaasa plaksutada.  

Trumpi tiibadel kõrget lendu teinud 76-aastane Giuliani sai viimati suure pahameeletormi osaliseks eelmisel neljapäeval. Giuliani rääkis siis Steve Bannoni taskuhäälingus «War Room» naisgolfitähe Michelle Wie aluspükstest kentsaka loo, mida pidas ise väga naljakaks.

Giuliani oli saatesse kutsutud selleks, et rääkida läinud kolmapäeval kopsuvähki surnud raadiotähest Rush Limbaugh'st. Saate «The Rush Limbaugh Show» programmijuht oli veendunud konservatiiv, keda president Trump pidas eelmisel aastal Vabaduse medali vääriliseks. 

Rudy Giuliani 6. jaanuaril 2021 Valge Maja lähistel kõnet pidamas. 
Rudy Giuliani 6. jaanuaril 2021 Valge Maja lähistel kõnet pidamas. Foto: JIM BOURG/REUTERS/Scanpix

Giuliani, Limbaugh ja Wie olid 2014. aastal heategevuslikul golfiüritusel. Giuliani rääkis, et Limbaugh'l oli neid jälitavatest paparatsodest kõrini ning ta süüdistas fotograafide kohalolekus New Yorgi linnapead.  

«Michelle Wie oli parajasti griinil löögiks valmistumas. Michelle Wie on kaunis 183 sentimeetri pikkune naine, aga ta oli imelikus löögiasendis. Ta kummardus ning nähtavale tulid tema püksikud. Ja kogu ajakirjanike armee läks hulluks. Kõik üritasid pildistada tema trussikuid. Ütlesin, et Rush, näe, selles pole süüdi ei sina ega mina, papratsod on siin hoopis Wie aluspükste pärast,» jutustas Giuliani taskuhäälingus. 

Jutuga ühele poole saanud, uuris Giuliani saatejuhilt, kas see nali oli okei.

«Ei oska öelda,» vastas Bannon. Giuliani puhkes selle peale laginal naerma.

Giuliani lugu jõudis ka Wie kõrvu, kellele ei valmistanud jutt tema aluspükstest loomulikult rõõmu.

Wie kirjutas reedel Twitteris, et loo rääkinud mehele oleks tollest päevast pidanud meelde jääma hoopis muu.

«Sellele kodanikule oleks pidanud jääma meelde, et tegin 64 lööki, võitsin kõiki meesgolfareid ja juhtisin meie meeskonna esikohale. Värisen vastikusest, kui meenutan, kuidas ta mu mängu kiitis, kuid nüüd tuleb välja, et tegelikult mõtles ta kogu aeg mu püksikutele,» kirjutas 31-aastane Wie.

«Peaks rääkima hoopis sellest, kui kõrgel tasemel naised mängivad, mitte vahtima, mis neil seljas on. Siis, seitse aastat tagasi, oli minu eripärane puttamise asend tingitud soovist parandada tulemust, see EI olnud kutse vaadata mu seeliku alla!» 

USA golfiliit toetas laupäeval Wie avaldust: «Seksismil pole kohta golfis ega elus. Jagame sinu vaatenurka.» 

Juba 14-aastaselt karjääri alustanud Wie on võitnud viis LPGA Touri võistlust ning 2014. aastal võitis ta US Openi. Mullu sai ta tütre emaks ning on rääkinud, et kavatseb peagi golfiväljakule naasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles