HÜVASTIJÄTUVIDEO Robotitena esinenud prantsuse musaduo Daft Punk läks laiali!

Elu24
Copy
Daft Punk esines Grammy auhinnagalal aastal 2014.
Daft Punk esines Grammy auhinnagalal aastal 2014. Foto: AFP/SCANPIX

Esinedes alati robotikiivreid kandnud prantsuse elektromuusika duo Daft Punk teatas laialiminekust. Kuus Grammyt võitnud kooslus alustas tegevust 1993. aastal.

Daft Punk teatas muusikalise tegevuse lõpetamisest esmaspäeval, kui postitasid ühismeediasse video nimega «Epiloog». Duo esindaja kinnitas muusikaväljaandele Variety, et Daft Punk läheb tõesti laiali, ent keeldus teemat pikemalt kommenteerimast.

8-minutilises videoklipis, mis täna üles pandi, jalutavad duo liikmed Thomas Bangalter ja Guy-Manuel de Homem-Christo tuttavate kiivritega kõrbes, kuni üks neist õhku lendab. Video lõppeb päikesetõusuga.

Video taustaks mängib laul nimega «Touch», mis pärineb Daft Punki viimaselt plaadilt «Random Access Memories». 2013. aastal välja tulnud albumit võib pidada ka nende pika karjääri kulminatsiooniks, kuna just sealt pärineb ülemaailmne hittsingel «Get Lucky». Samuti anti plaadile parima albumi Grammy.

Toona teismeealised Bangalter ja de Homem-Christo kohtusid 1980. aastate keskel Pariisis ning hakkasid peagi koos muusikat tegema. Kutid panid kokku rokkbändi nimega Darlin', kus Bangalter mängis bassi ja de Homem-Christo elektrikitarri. Toona oli kambas veel kolmas liige Laurent Brancowitz.

Kui Darlin' laiali läks, võtsid Bangalter ja de Homem-Christo nimeks Daft Punk, kuna üks muusikakriitik oli nende eelmist kooslust nimetanud «napakalt pungilikuks» («daft punky»). 1990. aastate lõpuni esinesid nad kuulsate robotikostüümideta.

Viimasel ajal on muusikud hoidnud madalamat profiili, pärast 2014. aastat pole nad ühtki singlit välja lasknud, kui mitte arvestada kahte laulu, mis sündisid koostöös The Weekndiga: «Starboy» ja «I Feel It Coming».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles