FOTOD ⟩ «Sulle, suur daam, on suurt kaamelit vaja» – see piinlik moment muutis naise elu

Elu24
Copy
Pilt illustreeriv.
Pilt illustreeriv. Foto: Elu24 kollaaž/Scanpix

«Sulle, suur daam, on suurt kaamelit vaja,» sõnas reisijuht Carla Sheardile. Seejärel toodigi kohale suurem kaamel ja kolm meest upitasid naise looma selga. 

«Mul oli nii piinlik, eriti sellepärast et kõik teised vaatasid kõrvalt ja kuulsid,» meenutab Sheard.

Naine läks kaameliga sõitma 2014. aastal, kui oli Tuneesias turismireisil. Sheard oli siis 20-aastane, kuid seitsme aasta tagune alandav juhtum on tal väga hästi meeles, kirjutas Daily Mail.

«See kõlas kohutavalt, kui ta ütles «suur daam». See oli jube hetk,» sõnab inglanna.

See jube hetk aga muutis Sheardi elu, kuna see innustas teda täiesti pööraselt kaalu langetama. 

Kui Sheard astus kaalule, näitas see 115 kilo. Siis oli naisel korrapealt selge, mida ta tegema peab. Ta jättis maha krõpsude ja muude snäkkide söömise ning kavatsest kaalust alla võtta.

Sheard pidi aga kaalulangetuse pooleli jätma, sest jäi lapseootele. Kui ta märkas mõni aeg pärast sünnitust beebiga trepist üles minnes, et on hakanud hingeldama, otsustas ta taas treenima hakata.

Kümne kuuga kaotas ta 45 kilo, kuid jäi seejärel jälle rasedaks. Naise toitumisharjumused muutusid ning 32 kilo tuli kiiresti tagasi. Hoolimata sellest ei andnud Sheard alla.

«Mõtlesin nii, et olen sellega ühe korra hakkama saanud, saan veel kord!» ütleb naine.

Sheard hakkas paremini toituma ja kolm korda nädalas jõusaalis käima. Uus eluviis andis varsti tulemusi ja kaal langes. Kiire kaalulanguse tõttu hakkas aga väljaveninud nahk rippuma.

«Kõhul olev liigne nahk oli õõvastav. See šokeeris mind, sest nahavoltide vahele tekkis nahaseen ja ma haisesin,» räägib Sheard.

Sheard otsustas minna operatsioonile, mis läks talle maksma üle 2500 euro. Liigset nahka eemaldati kolme kilogrammi jagu. Pärast operatsiooni oli naine palju õnnelikum.

«Kuus nädalat hiljem olin taas spordisaalis, kuid täieliku paranemiseni läks pool aastat.»

Ema õmbles riided

Sheard rääkis, et oli lapsest saati teistest kogukam. Eriti hulluks läks asi aga teismeeas. Siis pidi ema talle ise riideid õmblema, sest poes lihtsalt ei müüdud piisavalt suuri rõivaid.

2019. aastaks oli Sheard treeninud end igati trimmi. Tema vorm oli isegi nii hea, et ta osales kulturismivõistlustel. Naine võitis tiitli kategoorias, kus tunnustati kõige suurema muutuse läbi teinud võistlejaid.

«64 kilo kaotamine on märkmisväärne. Kui kuulsin, et hõigatakse minu nime, siis hüppasin rõõmust õhku!»

Pärast võistlust hakkas 50-kilone noor naine tegema endise kuue trenni asemel neli trenni nädalas. Samuti lubas ta endale söögipoolist, millest oli vahepeal vaid unistanud. Nüüd on 67 kilo kaaluv naine õnnelik ja rahul. 

«Mul oli toiduga halb läbisaamine, kuid praegu on kõik hästi. Olen märganud, et just sellisena, pisut suuremana, on mul praegu kõige parem enesetunne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles