LOOTUSE SÜMBOL ⟩ Maailma kõige kogukam laps kaotas rohkelt kilosid ja unistab nüüd spordikarjäärist

Elu24
Copy
Arya Permana aastal 2016, kui ta oli vaid 10 - aastane.
Arya Permana aastal 2016, kui ta oli vaid 10 - aastane. Foto: MAHENDRA/AFP

2016. aastal pea 200 kilo kaaluv Arya Permana (14) tegi suure elumuutuse ja unistab jalgpalluriks saamisest. Peale suurt kaalukaotust kimbutab poissi aga üleliigne nahk, kuid ta ei lase end sellest heidutada. 

Karawangist Indoneesiast pärit poiss oli kõige raskem siis, kui kaalus 192 kilo. Ülekilod olid noorele poisile suureks takistuseks. Kui kaalunumber oli nii suur, ei suutnud Arya isegi jalutada, pesemas käimisest rääkimata, kirjutab DailyStar

Poiss sai võimaluse minna maovähendusoperatsioonile, mille abil õnnestus tal kaotada pool oma kaalust. Kuigi ta muutus peale operatsiooni palju aktiivsemaks, ei kustu jäljed ülekaalulisusest eal. Poisi rinnal, kõhul, seljal ja kätel on palju väljaveninud nahka, mis ei taha kuidagi tagasi tõmmata.

Arya Permana. 
Arya Permana. Foto: Caters News/Caters News/Scanpix

Üleliigse naha varjamiseks kandis poiss lohvakaid T-särke. Lotendav nahk ei ole aga pelgalt iluviga, vaid segab ka poisi jalgpallitreeninguid, sest nahk on siis hõõrdumisest ärritunud. Arya loodab, et tulevikus ootavad teda ees lõikused, tänu millele saaks ta täisväärtuslikku elu elada. 

Arya Permana.
Arya Permana. Foto: Caters News/Caters News/Scanpix

Aryale oli tema teekonnal suureks abiks ka personaaltreener, kes poisi toitumist ja liikumist hoolega jälgis. «Arya on lootuse sümbol. Inimesed ütlevad: «Kui Arya sai kaalust alla võetud, siis miks mina ei peaks?»» rääkis poisi treener. Poissi motiveeris enim suur unistus jalgpallurikarjäärist. Enne kaalukaotust oli poisil päevas viis toidukorda. Ta sõi iga päev nii suure koguse riisi, et sellest oleks kaks täiskasvanut kõhu täis saanud. 

Arya Permana.
Arya Permana. Foto: Caters News/Caters News/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles