GALERII ⟩ Jäävihm on muutnud Tallinna tänavad ohtlikuks liuväljaks

Elu24
Copy

Jäävihma ja erakordse libeduse tõttu on nii jala kui ka autoga ohutult liiklemine justkui õnnemäng. Vaata Elu24 galeriist, kuidas inimesed Tallinna tänavatel olukorraga hakkama saavad. 

Ilmastikuolude tõttu on lakke tõusnud taksohinnad ning Tallinna linnaliinibussid sõidavad teeolude tõttu vabagraafiku järgi. Samuti esineb tõrkeid trolliliikluses.

«Täna on tõesti väga erakorralised teeolud,» kinnitas Elu24-le Sigrid Karu häirekeskusest. «Täna alates kella 8st tulnud kokku 190 teadet liiklusõnnetuse kohta ja enamus neist on seotud libedusega. Tavapäraselt on meil neid teateid ca 30-40.»

«Tallinnas on hetkel ootel 29 kukkumisega seotud sündmust, mujal Eestis hetkel ootel ei ole,» lisas Karu. «Liiklejatel palume olla äärmiselt ettevaatlikud ja võimalusel lükata sõitmine edasi. Raskeveoki juhtidel palume võimalusel oodata ilma paranemist parklates. Vastavalt prognoosile võivad rasked ilmaolud kesta kuni 24.02.2021 kell 09.00.»

«Vastavalt prognoosile võivad rasked ilmaolud kesta kuni 24.02.2021 kell 09.00.»

Häiritud on ka toidukulleriteenused. Wolti Baltikumi operatsioonide juhi Simon Runzheimeri sõnul piiras firma ajutiselt kojuvedusid natuke enne kella kahte päeval, et tagada kullerite turvalisus kui kõige olulisem prioriteet. «Avame klientidele vähendatud raadiusega kojuveo niipea, kui olukord tänavatel seda lubab. Jälgime toimuvat jooksvalt kogu päeva ja tegutseme sellele vastavalt, et kullerid saaksid turvaliselt tööd teha.»

Transpordiamet kuulutas täna pärastlõunal välja rasked ilmaolud ning liiklus on mitmel pool häiritud, toimunud on palju liiklusõnnetusi. Amet palub liiklejatel olla äärmiselt ettevaatlikud ja võimalusel lükata sõitmine edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles