Novak Djokovici isa: mu poeg purustab peagi kõik rekordid!

Elu24
Copy
Novak Djokovici vanemad, isa Srdjan ja ema Dijana Djokovic  mullu suvel Aadria tuuril.
Novak Djokovici vanemad, isa Srdjan ja ema Dijana Djokovic mullu suvel Aadria tuuril. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Maailma tennise esinumbri Novak Djokovici isa Srdjan Djokovic rääkis oma poja ja Šveitsi legendi Roger Fedederi ning hispaanlase Rafael Nadali võitlusest nüüdisaja parima tennisisti tiitli nimel.

«Järgmise pooleteise aasta jooksul purustab Novak kõik rekordid ja saab kõigi aegade parimaks.»

Hetkel on Federeril ja Nadalil 20 suure slämmi turniiri võitu, Djokovicil 18.

Djokovicile on suure slämmi tiitlite rekordi püüdmine muutunud kinnisideeks. Kõige selgemini avaldus see tema ütlustes inetu intsidendi ajal joonekohtunikuga US Openil: «Ta ei pea ju selle hoobi pärast haiglasse minema. Kas tõesti otsustate mulle määrata kaotuse sellises olukorras? Minu karjääri ja suure slämmi keskpunktis.»

Novak Djokovic tabas palliga US Openil joonekohtunikku. Järgnes diskvalifitseerimine. 
Novak Djokovic tabas palliga US Openil joonekohtunikku. Järgnes diskvalifitseerimine. Foto: Seth Wenig/AP/Scanpix

Kuid nii Federer kui Nadal soovivad samuti tiitleid juurde võita, ent nemad suhtuvad asja vähemalt väliselt rahulikumalt ning ei võta pidevalt antud teemal sõna. Iseenesest pole selles ju midagi halba, et Djokovic soovib sportlike tulemuste poolest suurimaks saada. Aga ka järgmised ütlused viitavad isa Srdjani tõsisele kompleksile ja kibestumisele. Tundub uskumatu, et maailma esireketi isa ei suuda seda staatust kui õnnistusena võtta. 

«Suurest kolmikust on Novak kõrvalseisja. Ta võitleb mitte ainult enda, vaid ka teiste mängijate eest, kes vaevalt ots otsaga kokku tulevad. Tal on selline kasvatus. Näete ju, kuidas ta vastaseid tervitab, kuidas suhtleb korraldajatega ja kui kenasti käitub mängu lõppedes nendega, keda ta võidab. Kas keegi teine teeb sama? Kuid millegipärast saab ta ausa mängu eest harva auhindu. Kas te teate, kui palju on neid Federeril? Viisteist! Kõik adekvaatsed inimesed armastavad Novakit. Kas olete mõelnud, miks ta võistleb just Hiinas kõige paremini? Novak tunneb, et teda seal siiralt armastatakse. Läänemaailmas jääb tal sellest vajaka,» vahendas Tennisnet.

Hiinas on Djokovic sageli publiku lemmik. Shanghai turniir 2019. aastal.
Hiinas on Djokovic sageli publiku lemmik. Shanghai turniir 2019. aastal. Foto: ALY SONG/REUTERS/Scanpix

Muuhulgas tuli Novaki isa suust päevavalgele üks huvitav fakt. Nimelt olevat Djokovici perele tehtud 15 aastat tagasi ettepanek võtta Suurbritannia kodakondsus: «Nad tahtsid, et Djokovic ja Murray esineksid koos. Aga meil oli tõsine jutuajamine ja langetasime kohe otsuse. Keegi ei kavatsenud Serbiast lahkuda ja kodakondsust vahetada. Oleme serblased.»

Serbia tennisetäht ei unusta kunagi pärast matši ka kõrgemaid jõude tänada.
Serbia tennisetäht ei unusta kunagi pärast matši ka kõrgemaid jõude tänada. Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles