Islandit raputas mitu maavärinat, millest kõige võimsama magnituud oli 5,7

Inna-Katrin Hein
Copy
Islandi linn Grindavik, mis oli nüüdse maavärina epitsenter
Islandi linn Grindavik, mis oli nüüdse maavärina epitsenter Foto: Caro / Sven Hoffmann/Scanpix

Islandi seismoloogiateenistuse teatel raputas saare lõunaosa vähemalt 25 maavärinat, millest kõige võimsama magnituudiks mõõdeti 5,7.

Esimene maavärin oli 24. veebruaril kell 10.05 kohaliku aja järgi, sellele järgnes veel umbes 24 maavärinat. Värinaid oli tunda ka Islandi pealinnas Reykjavikis, teatab volcanodiscovery.com.

Maavärina epitsenter oli seismoloogide sõnul Grindaviki linna lähedal ja hüpotsenter oli vaid 1,1 kilomeetri sügavusel. Mida lähemal pinnale maavärin on, seda võimsam ta tundub.

Grindavik on Reykjavikist 28 kilomeetri kaugusel. Lisaks nimetatud kahele linnale oli maavärinat tunda veel 6 linnas. Maavärinat oli kergelt tunda ka Borgarnesis, mis on epitsentrist 70 kilomeetri kaugusel.

Kohalike võimude teatel oli maavärinat tunda, kuid hooned ei saanud kahjustada ning inimesed ei saanud kannatada ega hukkunud.

Võimud andsid hoiatuse, et seismoloogide andmetel võib veel maavärinaid tulla ning selle tõttu tuleks kõik lahtised ja kergelt katki minevad esemed kinnitada ja panna ohutult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles