PILDID JA VIDEO ⟩ Pakistanis asuvad politseinikud kurjategijaid jahtima uuel viisil

Inna-Katrin Hein
Copy

Pakistanis Karachis loodi uuenduslik politseiüksus, mis ei hakka kurjategijaid jahtima jalgratastel, nagu varem, vaid rulluiskudel.

Rulluisuüksuse juht Farrukh Ali selgitas, et rulluisupolitseil on kitsastel tänavatel kergem mootorratta ja rolleriga liikuvaid vargaid taga ajada, teatab reuters.com.

Pakistani Karachi politsei rulluisuüksuse liikmed.
Pakistani Karachi politsei rulluisuüksuse liikmed. Foto: AKHTAR SOOMRO/REUTERS/Scanpix

«Otsime uusi viise tänavakuritegevusega võitlemiseks ja rulluisud on suurepärased abivahendid. Meie üksuses on nii mehi kui ka naisi,» selgitas Ali.

Ali lisas, et rulluisupolitsei ei saa Karachis igal pool töötada, kuna osa tänavaid ja teesid on nii halvas seisus, et seal ei saa rulluiskudega sõita. Neisse piirkondadesse saavad minna politseinikud jalgsi.

Rulluisuüksusse kuuluvad politseinikud läbivad enne tänavatele minemist koolituse ja eksami.

«See on alles algus, kuid rulluisud on nüüd osa meie varustusest. Nende abil saab kitsastel tänavatel, kuhu on raske pääseda, kiiresti liikuda,» nentis rulluisuüksusse kuuluv politseinik Aneela Aslam.

Pakistani Karachi politsei rulluisuüksuse liige.
Pakistani Karachi politsei rulluisuüksuse liige. Foto: AKHTAR SOOMRO/REUTERS/Scanpix

Rulluisupolitsei ei ole täitsa uus asi. Näiteks Prantsusmaal Pariisis asutati selline üksus juba kümmekond aastat tagasi ning ka Kanada ja USA mitmes linnas tegutseb rulluisupolitsei.

Pakistani Karachi rulluisupolitsei alustab tööd märtsis. Nad tutvustasid end rahvale rulluiskudel sõites ja trikke tehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles