Vabariigi aastapäeva kontserdil esinenud 5miinust: see jõudis kohale alles kaks tundi varem

Elu24
Copy
EMA 2020. 5miinust.
EMA 2020. 5miinust. Foto: Erlend Štaub / Jüri Kartul / Kairi Killing

Üllatuslikult vabariigi aastapäeva peoõhtule esinema kutsutud räpipunt 5miinust tunnistas «Seitsmestele uudistele», et selline võimalus on muusikute jaoks suur tunnustus ja au.

Räpipundi liikmed Estoni Kohver ja Sir Lancelot kinnitasid kui ühest suust, et vabariigi aastapäeval esinemine oli «pull värk» ning suur au ja tunnustus. «Ma ei tea, et mul oleks mingi nimekiri, kus käiksid linnukesed, aga kui mul oleks, siis oleks linnuke kuskil kirjas, et tehtud on. Päris äge oli,» kiitis Põhja-Korea.

5miinust astus peoõhtul üles aastataguse hitiga «Paaristõuked», mida ilmestasid viipekeeles tantsivad tõlgid.

«Tõlgid on tihedasti välismaa kontsertidel ja võiks ka Eestisse seda integreerida,» kommenteeris tõlkide kaasamist Villemdrillem, kes «Paaristõugete» loos esimese salmi esitab. Näiteks on viipekeele tõlgid sageli laval kaasas räpikunnil Eminemil. Eestis midagi sellist varem tehtud pole.

5miinust esines vabariigi aastapäeva kontserdil viipekeele tõlkidega.
5miinust esines vabariigi aastapäeva kontserdil viipekeele tõlkidega. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Räpparid meenutasid ka esimesi emotsioone, mis tekkisid, kui nad eksklusiivse esinemiskutse kätte said. «Kukkusin pikali toolil,» tunnistas Põhja-Korea.

«Mul vist tegelikult jõudis see kohale siin kaks tundi tagasi. Kui see uudis tuli, siis võtsin seda järgmise kontserdina, aga kui siin sagimine pihta hakkas, siis tuli arusaam, et see on tähtis asi,» kirjeldas Päevakoer.

Korea lisas, et tal tekkis esinemise eel kooliaktuse tunne. Sellega nõustusid ka bändikaaslased.

Vaata räpipundi etteastet vabariigi aastapäeva pidustustel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles