ELU24 INTERVJUU ⟩ Kinnisvaraäriga kätt proovinud Krista Lensin on taas meediaseltskonnas

Kert Avasalu
Copy
Krista Lensin on nüüd "Õhtu!" režiiruumis kapten.
Krista Lensin on nüüd "Õhtu!" režiiruumis kapten. Foto: Remo Tõnismäe

Paari aasta eest Kroonika toimetaja kohalt lahkunud Krista Lensin võttis aega, et läbipõlemisest välja puhata. Nüüd rakendab Eesti meelelahutuse kuninganna oma võimsa kogemustepagasi aga «Õhtu!» saate tegemisse.

Meelelahutuslegend Krista Lensin tõmbus paariks aastaks tagasi, kuid on nüüd uue hooga tagasi. Juba varem siit-sealt taas avalikkuse orbiidile ilmunud ajakirjanik rühib nüüd edasi mitmel rindel ja võttis väljakutsena vastu ka Kanal2 telemagasini «Õhtu!» toimetamise.

Sel puhul istus Elu24 enne pingelist saatesalvestust kontoris uhkelt «Main bitch'i» kirjaga särki kandva Lensiniga maha. Küsisime, kuidas ta justkui kriimsilma üheksa ametiga toime tuleb.

«Esimene nädal siin uue koha peal saab otsa,» sõnas ta. «Sama ajal uue tööga müüsin täna maaklerina maha ühe korteri ja maja, vahepeal tegime sõbraga idufirma Eat Beat, mis hakkab tegelema tervisliku toitumisega. Aitan ka «Teadlikult õnneliku mina» keskkonda vaimse tervise virtuaalseminaridega,» ladus Lensin välja. Kuidas aga inimene selles tempos kõike jõuab?

«Võib-olla on nii, et kui sa teed neid asju, mis sind päriselt kõnetavad, mis sulle olulised, siis jõuabki,» arvab Lensin. «Hetkel tundub , et see puhkus on olnud mulle väga kasulik - kõike jõuab,» rõõmustab ta. Meelelahutaja sõnul praegu midagi pooleli jätta ei kavatse, olgugi, et kõik juhtus korraga. «See töö, et rong hakkaks mu elus liikuma on tehtud, nüüd ma naudin vilju,» kinnitas Krista.

Viimane aeg lahkuda

«Ma olin eelmisest tööst täiesti läbi põlenud,» tunnistas Lensin samas. «Läbipõlemisega on tihti see, et sa ei saa sellest enne aru, kui see on käes.» Samm ei tulnud neil päevil kergelt, kuid oli seda väärt. «Mul oli võimalus astuda tagasi, sel hetkel tundus see hirmus, aga tagantjärele mõeldes oli elu parim otsus. Kogemus on see, mis meid elus edasi viib»

Lensin kõmuajakirjandusest: «Selline pidev kõikumine kahe maailma vahel teeb inimese hingele liiga.»

Lensin kirjeldas, et talle hakkas eelmine töö lõpuks tõeliselt vastu. «Selle juures on palju hetki, kui sa pead tegema otsuseid, mis on huvitav ja müüb,» meenutas ta. «See aga tihti ei lähe kokku sinu isiksuse ja väärtustega. Selline pidev kõikumine kahe maailma vahel teeb inimese hingele liiga. See teeb haigeks. Teeb haiget sinu hingele,» kirjeldas Lensin teravama kõmuajakirjanduse päevi.

Nüüd aga enam sellist asja karta ei ole, kinnitas Lensin. Üks meelelahutus ju kõik? Sugugi mitte, kirjeldab 30-aastase meediakogemusega naine. «See pole minu jaoks kunagi olnud probleem, kui ma saan palju asju korraga teha, kui ma tean, mida teen ja mu süda on rahul», selgitas naine.

Lensini sõnul on tema uus tiim väga terane.
Lensini sõnul on tema uus tiim väga terane. Foto: Remo Tõnismäe

Täiesti teist masti meelelahutus

«Seepärast on see saade [Õhtu!] mulle igatpidi sobilik - tegemist on positiivse lähenemisega,olenemata teemast» kiitis värske toimetaja. Tema sõnul on tegemist pehmema osaga meelelahutusest. «See kõmumaailm ja ringi kihutamine üritustel on etapp mu elus, mida ma enam tagasi ei igatse,» tunnistas Lensin.

Lensini sõnul on uus töökoht vaid positiivseid emotsioone tekitanud. «Olen ääretult tänulik selle võimaluse eest. Väga tore on olnud ka vastukaja. Kui ma teen kõne ja ütlen kus ma täna olen, siis kõik ütlevas, et jess, tere tulemast tagasi!» rõõmustas ta.

«Seepärast on see saade mulle igatpidi sobilik - tegemist on positiivse lähenemisega,» kiitis värske toimetaja.

Ideede puudust Lensin ei karda. Ta peab oma uut kollektiivi väga võimekaks. «Siin on nii kõva punt, et ideedega ei saa olla probleemi. Kui on ühel pea tühi, siis küll teisel tuleb mõte.» Saatejuhte - Jüri Butšakovi, Robert Rooli ja Piret Laost nimetab ta väga teravateks pliiatsiteks ning kinnitab, et kõik sünnib ühise mõtlemise käigus.

«Nad teevad kõike loomulikult, intelligentselt, inimlikult ja heatahtlikult. Teravad teemad saavad puudutatud, aga nii, et kõigil on sellest hea emotsioon,» iseloomustas Lensin. Oma uues rollis tunneb Lensin end üldse vabalt. «Ma ei pabista! Ma olen nii kaua selles maailmas pöörelnud ja olen tänaseks 50-aastane naine. Mul pole millegi pärast häbi. Kui ma midagi ei oska, siis ma küsin, kui midagi läheb viltu, teeme paremini.» naeris ta.

Mitte ainus väljakutse

Ajakirjaniku sõnul ta aga ei tundnud vajadust kaamerate ette ilmuda, vaid on režiiruumiga väga rahul. «Ma olen praegu saanud sellise match made in heaven olukorra,» rõõmustas Lensin, sest ka kaamera ees olemise vajadus on täiesti rahuldatud.

«Kui midagi läheb viltu, pole mul millegi pärast häbi,» naeris Lensin.

«Õhtu!» pole nimelt Lensini jaoks aga ainus tele-väljakutse - juba sügisest saati teeb ta ETV + kanalil kakskeelset saadet «Kes keda?». «Tegemist on täiesti teistsuguse saatega,» iseloomustas ajakirjanik. «See on väga huvitav projekt minu jaoks, ma pole kunagi varem süvitsi tegelenud tõsiste ja päevakajaliste teemadega.»

«Iga saate lõpuks olen ma targem ja teadlikum sellest mis päriselt, tõsiselt siin maailmas toimub,» sõnas ajakirjanik. Kontrastiks on aga «Õhtu!». «Arvestades seda meeletut tutvusringkonda, arvan, et kõik tulevased saatekülalised on mul telefonis sinasõbrad,» «See kõik oli mul kogu aeg olemas, aga kasutuseta, seepärast teen seda suurima rõõmuga jälle. Hea on olla tagasi!»

Lensin särab oma uues töökohas särgiga «Main bitch».
Lensin särab oma uues töökohas särgiga «Main bitch». Foto: Remo Tõnismäe
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles