FOTOD ⟩ «Ma ei taha, et ta end tapma läheks»: mullu leegimeres napilt ellu jäänud F1 piloot kaotas sponsori

Elu24
Copy
Vormel1 MMi GP etapil Bahreinis kihutas Haasi meeskonna piloot Romain Grosjean 220 km/h vastu seina, auto lahvatas leekidesse, kuid mees pääses imekombel õnnetusest eluga.
Vormel1 MMi GP etapil Bahreinis kihutas Haasi meeskonna piloot Romain Grosjean 220 km/h vastu seina, auto lahvatas leekidesse, kuid mees pääses imekombel õnnetusest eluga. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Prantsusmaa vormelipiloodi Romain Grosjeani hooaeg lõppes 2020. aastal ennetähtaegselt, kui prantslane Bahreini GP-etapil kohtuvast avariist õnnekombel eluga pääses. Mees sai õnnetuses raskeid põletushaavu. 

F1 meeskonna boss Gene Haas oli juba varem teada andnud, et Grosjean 2021. aastal tiimis ei jätka. Prantslase sihiks oli tänavu võimed proovile panna teisel pool Atlandi ookeani IndyCari-sarjas. Haas oli lubanud meest finantsiliselt toetada.

Bahreini avarii pani aga Haasi ümber mõtlema. Ta sõnas, et on üliõnnelik, et Grosjean tulemeres veedetud 28 sekundist eluga pääses. Eluleek peab aga edasi põlema.

F1 piloodi Romain Grosjeani käed kuu pärast avariid Bahreinis. 
F1 piloodi Romain Grosjeani käed kuu pärast avariid Bahreinis. Foto: TWITTER/@RGrosjean/TWITTER/@RGrosjean via REUTERS/Scanpix

«Tal on naine ja kolm last. Ütlesin talle, et ei saa talle raha anda. Selleks, et ta end tapma läheks,» ütles Haas Racerile antud intervjuus.

Tallijuhi arvates peaks 34-aastane piloot püsima kodus ja pere eest hoolitsema. «Romain Grosjean liiga lähedal surmale ning nüüd oleks aeg maha rahuneda.»

Romain Grosjean koos abikaasa Marion Grosjeaniga detsembris 2020. 
Romain Grosjean koos abikaasa Marion Grosjeaniga detsembris 2020. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images/Scanpix

«Kogu meie meeskond oli õnnesärgis sündinud. Ei suuda ette kujutada olukorda, kui peaksin tema lesega ja ilma isata jäänud lastega kohtuma,» põhendas Haas sponsorluse lõpetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles