Bolšunov käitus tiimikaaslasega väga ebaviisakalt: sõna võttis ka Rahvusvahelise Suusaliidu esindaja

Elu24
Copy
Pettunud Venemaa esisuusataja Aleksandrr Bolšunov jättis oma tiimikaaslase finišialale lamama ning ei tõtanud pronksmedali kindlustanud kaaslast õnnitlema.
Pettunud Venemaa esisuusataja Aleksandrr Bolšunov jättis oma tiimikaaslase finišialale lamama ning ei tõtanud pronksmedali kindlustanud kaaslast õnnitlema. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Suusatamise MMil Oberstdorfis paarissprindis pronksmedali kaela saanud Aleksandr Bolšunovit medalivärv ei rahuldanud.

Bolšunov andis paaristeatesõidus oma viimase vahetuse Retivõhhile üle liidrina, edestades teisel kohal olnud Norra suusatajat Erik Valnest 4,3 sekundiga.

Pühapäeval Oberstdorfis toimunud meeste paarisprindi viimasest vahetusest sai rajale liidrina Venemaa suusataja Gleb Retivõhh.
Pühapäeval Oberstdorfis toimunud meeste paarisprindi viimasest vahetusest sai rajale liidrina Venemaa suusataja Gleb Retivõhh. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Venelane jäi finišialale ning pidi pealt vaatama, kuidas tema paariline Gleb Retivõhh oli lõpusirgel sunnitud tunnistama Norra Johannes Hösflot Kläbo ja Soome Joni Mäki paremust. 

Retivõhh ületas finišijoone kolmandana (paremal). 
Retivõhh ületas finišijoone kolmandana (paremal). Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Kohe pärast finišijoone ületamist jooksid Kläbo paariline Erik Valnes ning soomlane Ristomatti Hakola oma partnereid õnnitlema. Endast kõik rajale jätnud Retivõhh jäi aga üksi külmale lumele hingeldama.

Bolšunovi ebaviisakas käitumine pani Põhjamaade suusainimesi kulmu kergitama. Norra koondise peatreener Arild Monsen kommenteeris Norra väljaandele NRK, et nende võistkonnas poleks olnud selline käitumine mitte mingil juhul vastuvõetav. 

«Norras nii ei tehta,» tõdes Monsen.

Naiste paarissprindis kulla võitnud Maja Dahlqvist sõnas, et ka Rootsi meeskonnas ei oleks keegi toiminud niiviisi nagu Bolšunov. 

«See polnud ilus käitumine,» ütles Dahlqvist.

NRK palus Bolšunovi käitumist kommenteerida ka Rahvusvahelise Suusaliidu võistluste direktoril Pierre Mignereylt. Prantslase sõnul pole kohtunikel sellise käitumise kohta midagi öelda ega teha. 

«Žürii käsitleb ainult võimalikke reeglite rikkumisi. Ükski reegel ei käsi sportlastel võitu tähistada või rõõmu välja näidata, senikaua kui nad täidavad oma kohustust ning osalevad lilletseremoonial,» rääkis Mignerey.

Retivõhh kinnitas NRK-le, et ei kanna Bolšunovi peale vimma. «Pole probleemi. Bolšunov suusatas võimsa viimase vahetuse ja jäi seejärel vahetusalale.»

Retivõhh lisas, et oli Bolšunoviga pärast võistlust taktika üle arutanud. Ta möönis, et Bolšunov oli pettunud, et kuld käest libises, kuid väitis, et ka Bolšunovil oli selles oma osa. «Bolšunov ise muutis teises vahetuses taktikat. Minu arust rikkus see minu viimase vahetuse. Mul ei jätkunud energiat,» ütles Retivõhh. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles