ÖÖ JA PÄEV ⟩ Endisest narkosõltlasest ema tegi läbi hämmastava muutuse

Elu24
Copy
Madison McManus enne ja pärast. Elu24 kollaž.
Madison McManus enne ja pärast. Elu24 kollaž. Foto: Facebook/Madison McManus

New Yersey päritolu vaid 28-aastane Madison McManus on nii mõndagi läbi elanud. Tal on seljataga aastaid kestnud võitlus narkootikumidega ja elu tänavatel.

Madison McManusel sai küllalt elust, mida ei saanudki tema arvates eluks nimetada. Suuresti on naine tänulik anonüümsete alkohoolikute tugirühmale, kes ta kõige hullemast välja aitasid. McManus oli tugevas sõltuvuses kokaiinist ja heroiinist, mis viisid ta nii põhja, et lootus valgusest tunneli lõpus hakkas kaduma. 

Narkootikumidega tegi McManus tutvust, kui ta oli vaid 15-aastane. Täisealiseks saades sai temast ema. Hoolimata noorest east on saanud ta lausa 19 üledoosi. Asjade loomulik kulg viis selleni, et McManuselt võeti tütar ära.

Aastaid hiljem teeb ta kõik endast oleneva, et lapse hooldusõigused taas endale saada. Nüüdseks on McManus kolm aastat puhas olnud ja tagasi ta ei vaata, kirjutab Daily Mail.

Madison McManus.
Madison McManus. Foto: Facebook/Madison McManus

«Sellele haigusele on lahendus,» rääkis McManus. «Ma olin esimest korda võõrutusravil, kui ma olin vaid 15. Ma vedasin läbi oma sõltuvuse kogu oma peret ja lähedasi, tehes haiget kõigile mu vasakul ja paremal käel,» meenutas endine sõltlane. 

«Kuni 18. eluaastani käisin ma programmides, tulin välja ja langesin taas narkootikumide küüsi. See oli haigus. Olles 18 ja lapseootel, olin ma üheksa kuud kaine. Mu tütar on nüüdseks üheksa. Siiani oli see pikim aeg, mil ma aineid ei tarvitanud,» tõdes McManus.

Naine meenutab, et halvimal ajal polnud tal mitte kellelegi toetuda ja ta oli ilma jäänud kõigest, ka oma kodust. See sundis McManuse kuueks aastaks tänavale elama. 

Otsuse kaineks saada võttis ta vastu vanglas. Mitme programmi ja arsti abiga on jõudnud McManus kaugele. «Nii valgustav tunne oli näha, et mina olen probleem, ja enne ei muutu midagi, kui ma ennast ei muuda. Mul on tänaseks sisemine rahu, rahu, mida ei saa sõnadesse panna,» kirjutas ta.

Madison McManus.
Madison McManus. Foto: Facebook/Madison McManus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles