Soome meedia: ralli tulevik kuulub neile kahele noorele mehele

Elu24
Copy
Rallipiloot Kalle Rovanperä ja kaardilugeja Jonne Halttunen said Toyota Yaris WRC-l Soome Arctic Rallyl teise koha.
Rallipiloot Kalle Rovanperä ja kaardilugeja Jonne Halttunen said Toyota Yaris WRC-l Soome Arctic Rallyl teise koha. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

«Õnnitlused Rovaniemi! Suurepärane ralli! Kõik Soome Arctic Rally abimehed ja muud abilised, võite endile õlale patsutada! Tegite võimalikuks sündmuse, mis ei unune niipea!» Nii kirjutas uhkusega Iltalehti pärast Soome MM-etappi.

Kui veebruarikuu viimasel päeval krooniti Ott Tänak Arctic Rally võitjaks, siis Soome lahe põhjakaldal oli see tühi-tähi, sest maailmameistrivõistluste liidriks kerkis Soome oma poiss Kalle Rovanperä.

Kalle Rovanperä (paremal) ja Jonne Halttunen kerkisid pärast Soome Arctic Rally teist kohta WRC-sarja liidriteks.
Kalle Rovanperä (paremal) ja Jonne Halttunen kerkisid pärast Soome Arctic Rally teist kohta WRC-sarja liidriteks. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Soomlaste sangar Rovanperä sõitis end kodumaa fännidele sügavale südamesse. 

«Suurepärase teise koha järel manas noor Soome ralliäss näole vaevumärgatava naeratuse. Ja see tähendab vaid head,» kirjutab Soome väljaanne Iltalehti.

Oma arust sõitis Rovanperä välja «vaid» teise koha. Mida võiks oodata aga siis, kui kõik sujub plaanitult? Kuid Soomes ei räägita ainult Rovanperä võidunäljast. Iltalehti kirjutab, et pärast aastaid prantslaste ülemvõimu poleks paha, kui järgmistel hooaegadel valitseks rallit Soome noor rallituus.

Võib-olla pakub tulevikus Rovanperäle konkurentsi ka Rootsi norralane Oliver Solberg. Alles 19-aastane tulevikumees tegi võimsa WRC-debüüdi, saavutades rallil seitsmenda koha. Mingist kogenematusest polnud jälgegi, vahendab Soome leht. Nooruk on oma isa, Petter Solbergi suust kukkunud. Viimane on 2003. aasta ralli maailmameister.

Oliver Solberg ja tema britist kaardilugeja Sebastian Marshall Arctic Rally 6. kiiruskatsel. 
Oliver Solberg ja tema britist kaardilugeja Sebastian Marshall Arctic Rally 6. kiiruskatsel. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Soome meediaväljande hinnangul saabki rallitulevik olema nende kahe noormehe päralt. Põnevust ja pinget hakkabki pakkuma Soome-Rootsi duell. Kaks väga andekat, kuid siiski kahe jalaga maa peal olevat sõitjat on parim, mida WRC võib praegu soovida.

Rovanperä nimi seisab õigustatult paksus kirjas Soome ralliuudiste pealkirjades, võttis Iltalehti asja kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles