Jamaica sprindistaar keeldub koroonasüstist: kui nõutakse vaktsiini, ma Tokyo mängudele ei lähe!

Elu24
Copy
Jamaica sprinditähed Usain Bolt (paremal) ja Yohan Blake (vasakul) rõõmustamas Londoni olümpiamängude kuldmedalivõidu üle 4 x 100 meetri teatejooksus 2012. aastal.
Jamaica sprinditähed Usain Bolt (paremal) ja Yohan Blake (vasakul) rõõmustamas Londoni olümpiamängude kuldmedalivõidu üle 4 x 100 meetri teatejooksus 2012. aastal. Foto: OLIVIER MORIN/AFP

Jamaica sprindiäss Yohan Blake rääkis kodumaa meediale, et ei kavatse mitte mingil juhul korronavaktsiini teha, isegi kui see peaks tähendama Tokyo olümpiamängudest loobumist.

«Jään endale kindlaks. Ei taha mingit vaktsiini. Pigem jätan Tokyo olümpia vahele,» rääkis sprinditäht Jamaica meediaväljaandele Gleaner.

Blake andis ütlusi pärast laupäevaseid riigi meistrivõistlusi, kus mees tuli 200 meetri jooksus kolmandale kohale.

Yohan Blake pärast Jamaica koondises maailmarekordi püstitamist 4 x 200 meetri jooksus 2014. aastal. 
Yohan Blake pärast Jamaica koondises maailmarekordi püstitamist 4 x 200 meetri jooksus 2014. aastal. Foto: Christian Petersen/AFP/Scanpix

Kümme aastat tagasi Lõuna-Koreas Daegus 100 meetri jooksus ajaga 9,92 maailmameistriks tulnud Blake ei soovinud oma vaktsiinivastasust täpsemalt selgitada.

«Ei taha asjast rääkida, kuid mul on omad põhjused,» sõnas Blake.

Jamaica supertäht loodab peagi rahvusvahelisel areenil võistelda.

«Usun, et maikuus saab juba rahvusvahelisel tasandil jõudu katsuda.»

Blake (vasakul) 2019. aasta Doha kergejõustiku MMil.  
Blake (vasakul) 2019. aasta Doha kergejõustiku MMil.  Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/Scanpix

Blake'i isiklik rekord 100 meetri jooksus on 9,69, mis on paremuselt teine aeg pärast Usain Bolti maailmarekordit. 31-aastane Jamaica kiirjooksja on ka kahekordne olümpiavõitja 4 × 100 meetri teatejooksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles