DRAAMA Tagasilöök Venemaa koondisele: treeningul käeluu murdnud suusatähe jaoks on MM lõppenud

Elu24
Copy
Denis Spitsov tänavusel Tour de Skil.
Denis Spitsov tänavusel Tour de Skil. Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP/SCANPIX

Venemaa murdmaasuusakoondis sai Oberstdorfi MMil hirmsa tagasilöögi, kui Denis Spitsov treeningul kukkus ja käeluu murdis. Vene suusataja jaoks on maailmamesitrvõistlused sellega lõppenud. 

Pärast kukkumist viidi Spitsov arsti vastuvõtule, tehti röntgeni ülesvõtted ning need näitasid, et tegemist on luumurruga. Spitsovi kuub tervenemiseks hinnanguliselt kuus nädalat.

Venemaa meeste murdmaakoondisele kõva pauk

Spitsov oli üks 15 kilomeetri vabatehnika sõidu soosikutest ning ülioluline lüli Venemaa teatevõistkonnas.

2018. aasta olümpiamängud. Aleksei Tšivotkin saadab viimasel vahetusele Denis Spitsovi (vasakul). 
2018. aasta olümpiamängud. Aleksei Tšivotkin saadab viimasel vahetusele Denis Spitsovi (vasakul). Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

24-aastane venelane oli Pyeongchangi olümpial 15 kilomeetri vabatehnikadistantsil pronksmedalimees. Tänavu näitas Spitsov oma võimeid, kui ta oli kuulsal Tour de Ski lõputõusul kõige kiirem. Kolmapäevasest meeste 15 kilomeetri vabatehnika sõidust loodeti Spitsovi tähetundi.

Saatuselöök on valus ka mehele endale, sest kolm aastat tagasi oli Spitsov olümpial Vene meeskonna ankrumees ja kindlustas tiimile hõbemedalid. Sel korral peavad venelased ilma Spitsovita hakkama saama.

Venemaal on küll meeskonnaliider Aleksandr Bolšunov, kuid parimat koosseisus nad siiski välja panna ei saa, sest teisel supertähel Sergei Ustjugovil pole parimad päevad - mees kannatas pikalt koroonoviirusest tingitud tüsistuste all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles