Rusikahoopidega vastasmängija karjääri lõpetanud hokilegend jäi vahele joobes sõitmisega

Elu24
Copy
Jäähokilegend Todd Bertuzzi Detroit Red Wingsi särgis 2009. aastal.
Jäähokilegend Todd Bertuzzi Detroit Red Wingsi särgis 2009. aastal. Foto: BRUCE BENNETT/AFP/Scanpix

Hokiliiga NHLi endine täht Todd Bertuzzi peeti möödunud nädalavahetusel Michiganis kinni, sest meest kahtlustati purjus peaga auto juhtimises.

Bertuzzi peeti kinni pisut pärast reede keskööd Auburn Hillsis. Ühest teeservast teise paarutavast autost teavitas hädaabikeskust mootorrattur. Politsei teatel kihutas Betruzzi punase fooritule ajal üle ristmiku.

Politseiametnik kahtlustas kohe, et Bertuzzi on joobes, kuid endine hokimees keeldus alkomeetrisse puhumast.

TMZ allikate teatel sunniti 46-aastast meest siiski juba tänaval tegema teste, mille järgi said korravalvurid kohe aru, et endine hokimees polnud just kõige terasem. Mees viidi jaoskonda ning temalt võeti vereproov, mille tulemused pole veel teada.

Bertuzzit mäletatakse eelkõige 2003-2004 hooajast, kui ta mängis klubis Vancouver Canucks. Mees peksis toona Colorado mängija Steve Moore'i väljakul vaeseomaks, sellepärast et Moore polnud nõus kaklema. Bertuzzi lõi Moore'i rusikatega ning tagus tema nägu vastu jääd. 

Ta tahtis Moore'ile kätte maksta, sest Moore oli varem tema tiimikaaslasele Markus Näslundile küünarnukiga pähe virutanud, nii et rootslane sai ajupõrutuse.

Moore sai Bertuzzi keretäiest aga tõsiseid vigastusi pea- ja kaelapiirkonda, mille tõttu lõppes tema sportlaskarjäär. Bertuzzi diskvalifitseeriti karistuseks hooaja lõpuni, mis tähendas, et ta ei saanud mängida 20 kohtumises.

Kui Bertuzzi 2005. aastal sporti naasis, polnud ta enam endine. Ta loobus tippspordist 2015. aastal, kui vigastused ja masendus said temast lõplikult jagu. Bertuzzi on öelnud, et Moore'i juhtum jättis tema hinge trauma, mis väljendus muu hulgas ka paanikahoogudes.

Hokilegend mängis NHLis 18 hooaega, pidas kokku 1159 põhiturniiri mängu ning esindas Kanada jäähokikoondist ka 2006. aasta taliolümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles