Dr Matti J. Peura kirjutas isikliku loo sellest, kuidas ta võitis depressiooni

Copy
Matti Peura.
Matti Peura. Foto: TMW pressimaterjal

Matti J. Peura õppis Tartu ülikoolis arstiks ja tahtis saada professionaalseks muusikuks. Arstina ta nüüd töötabki, aga mitte enam kirurgina.

Dr Matti J. Peura, «Kuidas ma võitsin depressiooni. Ühe arsti isiklik lugu».
Dr Matti J. Peura, «Kuidas ma võitsin depressiooni. Ühe arsti isiklik lugu». Foto: Raamat

«Ma olin alati kannatanud tohutu ebakindluse all. Ma ei usaldanud ennast ega oma võimeid. Tundsin, et ma ei ole õieti milleski tugev ega piisav. Seda ekslikku mõttemudelit suutsin ma parandada alles aastaid hiljem teraapias, kuhu läbipõlemine ja depressioonihood mind lõpuks viisid,» tunnistab Matti J. Peura.

«Ma ei suutnud olla enda vastu aus ja vaatasin ennast läbi moonutavate prillide ning kui ma kirurgiks õppisin, maksis see mulle karmilt kätte. Minu ebakindlus viis selleni, et pidin hiljem kirurgikarjäärist loobuma. Operatsioonihirm ja ebakindlus koos madala enesehinnanguga on arstitöös väga halb kombinatsioon,» ei salga ta. «Räägin oma lugu põhjusel, et teistel oleks minu loost abi. Kuna arstil on vaimse tervise hoidmisest rohkem teadmisi kui tavakodanikul, siis oskasin ennast depressiooniprotsessis rohkem ka jälgida ning aidata.»

Raamatus «Kuidas ma võitsin depressiooni. Ühe arsti isiklik lugu» tutvustab dr Peura enda depressioonist jagusaamise meetodit, mille abil suudab igaüks ise oma nõrgad kohad ära tunda, hirmudest võitu saada ja tervise poole suunduda.

Muide, dr Peura unistus saada muusikuks täitus samuti. Koos eestlastest sõpradega möllas ansambel Popidiot lavadel ning noppis 2010. aasta muusikaauhindade galal neli võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles