Barack Obama pani jaapanlased inglise keelt õppima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlased õpivad inglise keelt Barack Obama kõnedest
Jaapanlased õpivad inglise keelt Barack Obama kõnedest Foto: AP / Scanpix

Eile uueks USA presidendiks saanud Barack Obama on pannud jaapanlased inglise keelt õppima.

Nimelt on Jaapanis saanud suure menu osaliseks Obama kõned, mis anti välja inglise keele õpikuna, kirjutab Reuters.

Keeleõpikut «The Speeches of Barack Obama» on kahe kuuga müüdud üle 400 000 eksemplari, mis on omalaadne rekord. Jaapanis jõuavad väga vähesed raamatud ja õpikud nii suure läbimüügini.

Obama ingliskeelsete kõnede juures on ka jaapanikeelne tõlge.

«Presidentide ja presidendikandidaatide kõnede lindistused ja õpikud on väga sobivad inglise keele õppimiseks. Nende sisu on ajakohane ja sõnad on üsna lihtsad,» selgitas kirjastuse Asahi Press esindaja Yuzo Yamamoto.

 Yamamoto jätkas, et valimiskampaania alguspäevadest alates on Obama lisaks oma kodumaale ka Jaapanis väga populaarne.

«Obama kasutab oma kõnedes palju optimismi sisaldavaid väljendeid nagu «me suudame seda» ja «alati on lootust». Jaapanlastele meeldivad sellised väljendid,» lisas kirjastuse esindaja.

Kuid president George Bushi ja neli aastat tagasi presidendiks kandideerinud John Kerry kõned ei olnud Jaapanis nii menukad. Jaapanlased ei kipu eelistama ka kodumaiste poliitikute kõnesid.

«Meil Jaapanis ei ole praegu mitte ühtegi poliitikut, kellel oleks selline positiivne mõju. Just selle tõttu pöörduti välismaise poliitiku poole, kes on innustav,» selgitas Yamamoto.

Obama kõnede raamatust ja CDst koosnev komplekt maksab 1050 jeeni (ligi 150 krooni).

Kirjastuse andmetel on ka mitmed Jaapani juhtivpoliitikud ostnud Obama kõnede raamatu, et ennast tema poliitikaga kurssi viia.

Lähiajal laseb Asahi Press müüki ka Barack Obama ametisseastumise kõnest koostatud raamatu ning ka John F. Kennedy 1961. aasta inauguratsioonikõne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles