TERROR ⟩ Rootsis sai jõhkras noarünnakus viga kaheksa inimest

Elu24
Copy
Vetlanda
Vetlanda Foto: Carl Carlert / CARL CARLERT

Rootsi väikelinna Vetlandat šokeeris täna mitu inimest haiglasse saatnud pussitamine. Politsei tunnistas õhtul, et kahtlustatakse terrorirünnakut, vahendab SVT.

Jõhker rünnak toimus umbes kell 15 pärastlõunal. Kohale saabus arvukalt patrulle, mis piirasid sündmuskoha ümber. Samuti peatati rongiliiklus, et kurjategija ei pääseks lähedalasuva rongijaama kaudu põgenema.

Vahistamise käigus tulistas politsei 20. eluaastates kahtlustatavat, kes viidi haiglasse. Tema vigastuste raskus pole teada, kuid ta on elus ning politsei ja arstide järelevalve all, kinnitas politsei kõneisik Thomas Agnevik.

Pussitaja ohvriks langes kaheksa inimest, kellest mitu on kriitilises seisus. Kuigi päeval käsitlesid korrakaitsjad juhtumit kui mõrvakatset, tunnistati õhtul meediale, et see võis olla terrorirünnak. Selleks puhuks on juhtunust teavitatud ka kaitsepolitseid.

Siseminister Mikael Damberg peab juhtumit kohutavaks. «Mitu inimest on tõsiselt haavatud,» kinnitas ta. «Praegu pole kindel, mis täpselt juhtus ning mis motiividel,» selgitas ta ning avaldas ohvritele kaastunnet.

Haapsalu-suurune Vetlanda linnake asub Lõuna-Rootsis, poolel teel Stockholmist Malmösse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles