Uskumatu! Belgia tennisekuulsus üritab taas tagasitulekut suurde mängu

Elu24
Copy
US Openi tenniseturniiri tšempionina koos abikaasa Brian Lynchi ja tütre Jadaga 2009. aastal New Yorgis poseerimas.
US Openi tenniseturniiri tšempionina koos abikaasa Brian Lynchi ja tütre Jadaga 2009. aastal New Yorgis poseerimas. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

37-aastane Belgia tennisekuulsus Kim Clijsters , omaaegne maailma esireket ja neljakordne suure slämmi võitja, proovib veelkord naasta tipptennisesse ning osaleb märtsi lõpul Miami Masters 1000 turniiril.

Korraldajad andsid belglannale, kes on ka Miami turniiri kahekordne võitja (2005 ja 2010), vabapääsme ehk wild card’i. Samuti teenis Clijsters vabapääsme Charlestoni turniiriks, mis toimub nädal pärast Miami võistluse lõppu.

Nüüdseks kolme lapse ema Clijsters on varem kaks korda tennisesse naasnud, kuid esimese pausi aastatel 2007-2009 pidas ta lapse sünni tõttu ning tagasitulekut võis eeldada. Oma neljast slämmiturniirivõidust kolm saavutas Clijsters just pärast esimest come back`i.

Kim Clijsters mullu enne US Openit.
Kim Clijsters mullu enne US Openit. Foto: STREETER LECKA/AFP/Scanpix

2020. aastal alanud naasmiskatse ei olnud edukas. Kolmel turniiril (Dubai, Monterrey ja US Open) langes ta avaringis välja, kuid tuleb arvesse võtta ka seda, et Clijstersil ei vedanud ka loosiga - ta sattus alati kokku asetatud mängijaga. Kõige lähemal oli Clijsters edule US Openil, kui ta kaotas venelannale Jekaterina Aleksandrovale  6:3, 5:7, 1:6. Clijstersi tulemus 2:6, 6:7 Garbine Muguruzaga laseb eeldada, et ta võiks ka 37-aastaselt vähemalt maailma TOP50 tasemel mängida. Hetkel asub Clijsters 1054. kohal, pisut tagapool Eesti neljandast reketist Katriin Saarest.

Miami turniiril peaks olema 96ne tabel, sest 32 esimest on avaringis vabad. Seega ei kohtu Clijsters vähemalt esimeses ringis asetatud mängijaga ja seetõttu on tema võiduvõimalused suuremad, vahendas Tennisnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles