Venemaa tippsuusatajatele lubati peatset vaktsineerimist

Elu24
Copy
Aleksandr Bessmertnõhh Seefeldis 2019. aastal.
Aleksandr Bessmertnõhh Seefeldis 2019. aastal. Foto: EIBNER/EXPA/Johann Groder/www.imago-images.de

Kolmekordne maailmameistrivõistluste medalist Aleksandr Bessmertnõhh ei ole Oberstdorfis toimuval suusaalade MMil Venemaa eest väljas. 34-aastane Venemaa suusataja pole sel hooajal osalenud ka maailmakarika etappidel.

Põhjus on koroonaviirus. «Ta nakatus septembris. Pärast seda on teda vaevanud väga rasked terviseprobleemid. Bessmertnõhhil on probleeme südamega,» rääkisid Vene ajakirjanik Sergei Lisin ja suusataja Andrei Melnitšenko.

Bessmertnõhh hakkas treenima alles paar nädalat tagasi. Selge see, et MMile tal asja polnud.

Selle asemel paneb ta end proovile Venemaal. 27. veebruaril võistles suusataja 15 kilomeetri distantsil ning saavutas kaheksanda koha.

Bessmertnõhh pole aga ainus Venemaa suusakoondislane, kellele koroonaviirus on halvasti mõjunud. Viirus jättis oma jälje ka kahekordsele maailmameistrile Sergei Ustjugovile, kes nakatus koroonasse mullu sügisel. Sportlane ei saanud siis kuu aega treenida.

Sergei Ustjugov.
Sergei Ustjugov. Foto: TAIRO LUTTER/PM/SCANPIX BALTICS

Venemaa koondise treener Markus Cramer rääkis jaanuaris, et Ustjugov suutis vaid jalutamas käia ning sai hakata normaalselt treenima alles detsembris.

Venemaa suusakoondis kavatseb oma liikmeid kaitsta koroonavaktsiiniga. Andrei Melnitšenko sõnul saavad suusakoondislased Venemaa vaktsiini Sputnik V lähiajal. «Usun, et meid vaktsineeritakse juba aprillis. Praegu täpsemalt ei oska öelda.»

Bessmertnõhh sai 2019. aasta MMil 15 kilomeetri distantsis ja teatesõidus hõbemedali. Teise koha saavutas ta ka Lahti MMi teatesõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles