Karksi-Nuias võistlevad noored moeloojad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi noorte moekavaga oli inspireeritud eri ajastutest ja subkultuuridest.
Karksi noorte moekavaga oli inspireeritud eri ajastutest ja subkultuuridest. Foto: Erakogu

Täna asuvad Karksi valla kultuurikeskuses võistlema noored moeloojad, tutvustades omaloodud rõivakollektsioone.


Võistluse peakorraldaja Eneli Põder väitis, et ettevõtmise maine on hea ja seda oodatakse. «Meile on tunnustuseks, et võistlus on arvatud maakonna suurürituste loetellu,» sõnas ta

Eelmisel aastal võttis võistlusest osa 19 autorit ja 119 modelli. Karksi valla noorte kõrval astusid üles Mõisaküla, Abja ja Viljandi algajad rõivakunstnikud. Ligi kolm tundi kestnud etendust vaatas kolmsada inimest.

«Nähes nii suurt huvi, tuli kerge hirm, kas suudame asja välja vedada,» tunnistas peakorraldaja. Toona kaaluti võimalust võtta kasutusele eelvoorud, kuid sellest mõttest loobuti, sest esinemisrõõmu taheti pakkuda kõigile soovijaile.

Mullu jagati võistlejad esimest korda kolme vanuseastmesse. Kõige arvukamalt olid esindatud algklassid.

Eneli Põdra sõnul tegid suure suunava eeltöö ära kohaliku gümnaasiumi õpetajad ja väiksemaid lapsi aitasid palju vanemad. Põder ei kartnud, et võistlus täiskasvanute omavaheliseks mõõduvõtmiseks kujuneb. «On mõistetav, et tehnilise teostuse juures võib neil vilunud abikätt vaja minna,» leidis ta.

Karksi-Nuias hakkab žürii hindama kava loovust ja ideed, teostust, kollektsiooni terviklikkust ning lavastust ja esitlust. Võistluse kohta saab täpsemat infot kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles