VIDEO ⟩ Amazon pidi muutma logo, mis meenutas Adolf Hitlerit

Inna-Katrin Hein
Copy
Saksamaa diktaatori Adolf Hitleri portreefoto
Saksamaa diktaatori Adolf Hitleri portreefoto Foto: imago stock&people/imago/Cola Images/Scanpix

Maailma suurim e-kaubamaja Amazon muutis selle aasta alguses oma rakenduse logo, kuid neti naljaninade arvates meenutas see Saksamaa kunagise diktaatori Adolf Hitleri nägu.

Amazon lootis, et kliendid võtavad omaks uue logo, millel on muiet meenutava kumera noole kohal sakilise äärega kleeps. Nii see siiski ei läinud ja logo tuli taas muuta, teatab bbc.com. 

«Tegime lihtsa ja arusaadva logo, et see klientidele meelde jääks ja neis hea tuju tekitaks,» teatas e-kaubamaja.

Nii Amazoni klientidele kui ka paljudele teistele meenutas logo teise maailmasõja valla päästnud natsijuhi Adolf Hitleri nägu.

«Mu vanemad ostavad praeguse pandeemia ajal sageli Amazonist asju. Nad märkasid kummalist logo ja leidsid, et tegu on papp-Hitleriga,» kirjutas üks anonüümne ameeriklane sotsiaalmeedias.

Nüüd on Amazon vaikselt logo muutnud. Nool on sama, kuid sinine teip selle kohal mitte. Sakiline serv on kadunud ning üks nurk on üles keeratud. Sellisena ei meenuta kleepriba enam Hitleri vuntsi või tukka.

«Ettevõtted täiustavad oma logosid kogu aeg. Kahjuks Amazoniga läks nii, et uues logos nähti Hitlerit, kelle vunts ja tukk on inimestel alateadvuses. Logo sai muudetud ja nüüd peaks see viitama paki saamisele,» sõnas Vicky Bullen, kes on Amazoni logo kujundanud ettevõtte Coley Porter Bell tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles