RAJU RIID VENE SUUSAKOONDISES Bolšunov meeskonnakaaslase kohta: oleme vaenlased!

Elu24
Copy
Venemaa suusakoondises ei olda peaaegu mitte milleski ühel meelel.
Venemaa suusakoondises ei olda peaaegu mitte milleski ühel meelel. Foto: SCANPIX/Elu24 kollaaž

Vene suusaliidu juht Jelena Välbe on kritiseerinud koondise peatreenerit, sakslast Markus Cramerit, ning lubanud MMil võistlejatelt telefonid ära võtta. Bolšunov käitus meeskonnakaaslasega inetult. Tundub, et Venemaa murdmaasuusatamise koondises tunded keevad.

Venemaa suusatamise supertäht Aleksandr Bolšunov jättis paarissprindi partneri Gleb Retivõhhi üksi finišialale lebama, kuna too ületas lõpujoone kolmanda, mitte esimesena. Pronks ei tähendanud Bolšunovile midagi.

Norra Dagbladeti teatel on see vaid jäämäe veepealne osa. Probleemid Venemaa suusakoondises on palju suuremad. Erinevalt näiteks Norrast, Soomest või Rootsist treenivad Venemaa suusatajad neljas eri rühmas.

Neli rühma

Sakslasest peatreeneri Markus Crameri juhendada on Retivõhh, Sergei Ustjugov, Jevgeni Belov ja Julia Stupak. Selle rühma treeningustiil sarnanevat kõige enam läänelikule treeningkultuurile. 

Teist rühma juhib treener Juri Bordavko, kes kandis veel hiljuti dopingureeglite rikkumise eest kaheaastast tegutsemiskeeldu. Selle rühma säravaim täht on Bolšunov. Peale tema kuuluvad rühma veel Natalia Neprjajeva, Denis Spitsov ja Aleksei Tšervotkin.

Endise Venemaa koondise peatreeneri Oleg Perevoztšikovi ja Danila Akimovi käe all treenivad Aleksandr Bessmertnõhh, Andrei Larkov, Andrei Melnitšenko ja Ivan Jakimuškin.

Jegor Sorin veab aga rühma, kuhu kuuluvad sellised pisut vähem tuntud suusatajad nagu Tatjana Sorina ja Ilja Poroškin.

Eriti tugev hõõrumine käib aga Crameri ja Borodavko treeningrühmade vahel.

Endine Venemaa suusakoondise peatreener Juri Borodavko ja praegune peatreener Markus Cramer. Vaatavad ikka eri suunas.
Endine Venemaa suusakoondise peatreener Juri Borodavko ja praegune peatreener Markus Cramer. Vaatavad ikka eri suunas. Foto: SCANPIX/Elu24 kollaaž

Isegi Ustjugov on Borodavko treeningmeetoditele vihjates öelnud, et sooviks ikkagi pärast spordikarjääri pisut ka terve inimesena elada. Läbisaamist Bolšunoviga kommenteeris ta jahedalt.

«Me pole parimad sõbrad. Ma ei tea, kuidas tema trenni teeb, kuid olen kuulnud, et ta teeb kõva tööd ja üksi,» sõnas Ustjugov.

Bolšunov oli Dagbladetile antud usutluses konkreetsem: «Mina ja Sergei oleme vaenlased. Rajal võime teineteist aidata, kuid mingid sõbrad me ei ole.»

On selge, nende kahe rühma vahel on sügav lõhe, mis ulatub suusaliidu ja isegi riigipeani välja, vahendas Iltalehti.

Venemaa suusaliidu juht Välbe pole sugugi rahul sellega, kuidas Markus Cramer käimasolevaks Oberstdorfi MMiks valmistub.

«Crameri meeskond on täielikult ebaõnnestunud vormi ajastamisega,» sõnas Välbe.

Ustjugov on juba Oberstdorfist kodumaale läinud ja tegi MMi radadel vaid ühe treeningsõidu.

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnavõtud pole kahe rühma läbisaamist kuigivõrd paremaks teinud.

Pärast Bolšunovi MMi tiitlivõitu 30 kilomeetri suusavahetusega sõidus avaldati uudisteagentuuri TASS teatel Kremli veebilehel teade. Putin ülistas teates Bolšunovi ja sõnas, et kõik vene suusahuvilised üle kogu ilma on tema võidu üle rõõmsad.

«Soovin sulle õnne ja edu edaspidiseks,» ütles Putin TASSi järgi.

Endise Venemaa tippsprinteri Aleksei Petuhhovi sõnul tahab Bolšunov presidendi soovi täita.

«Ta teeb julmalt tööd, et Venemaale kuld tuua. Ta on rahul vaid kõige kirkama medaliga. Tema jaoks on teistkarva medalid väärtusetud,» selgitas Petuhhov Bolšunovi külma suhtumist Retivõhhisse paarissprindi pronksmedali järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles