Suusalegend Vladimir Smirnov ütles, mida tema Bolšunovi nahas teeks

Elu24
Copy
Venemaa suusatäht Aleksandr Bolšunov tundus kolmapäeval võrreldes norralastega väga kurnatud.
Venemaa suusatäht Aleksandr Bolšunov tundus kolmapäeval võrreldes norralastega väga kurnatud. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Murdmaasuusatsmise legend Vladimir Smirnov teab, mida nõuab suurvõistlustel 50 kilomeetri distantsil kuldmedali võitmine. 1994. aastal sai mees kulla kaela Lillehammeri taliolümpiamängudel Kasahstani eest võisteldes.

Nüüd annad Smirnov nõu Venemaa supertähele Aleksandr Bolšunovile, kes valmistub pühapäevaseks Oberstdorfi MMi 50 kilomeetri distantsiks. Kui suusakuningas selgub nädala viimasel päeval, siis reedel sõidetakse meeste 4 x 10 kilomeetri teatesõit.

Smirnov leiab, et üks kahest võistlusest on liiast. «Kui oleksin Bolšunov, keelduksin teadet sõitmast,» põrutas Smirnov Championat.comile.

Smirnovi sõnul näitas Bolšunov juba kolmapäevases 15 kilomeetri distantsil nii füüsilist kui vaimset väsimust. Võiduhimuline Bolšunov on Smirnovi arvates iseenda kõige suurem vaenlane. Bolšunov osales ka sprindivõistlusel, kuigi see pole kaugeltki tema tugevaim ala.

Endise Nõukogude Liidu ja Kasahstani suusalegendi hinnangul vajaks Bolšunov nüüd inimest oma lähikonnast, kes julgeks talle õiget nõu anda ning jõudu pühapäevaks hoida.

Venemaal oleks piisavalt tugev kvartett välja panna ka ilma Bolšunovita, nii et ta saaks kõik endast maratonil välja panna. «Kui oleksin Bolšunovi nahas jätaksin kindlasti teatesõidu vahele, puhkaksin ja keskenduksin pühapäeval toimuvaks viimaseks MM-stardiks,» kinnitas Smirnov.

56-aastane Smirnov esindas karjäär jooksul nii NSVLi, kui ka pärast impeeriumi lagunemsit oma sünnimaad Kasahstani.

Vladimi Smirnov 2002. aastal Pärnus.
Vladimi Smirnov 2002. aastal Pärnus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Smirnov võitis karjääri jooksul 18 MMi – ja olümpiamedalit, millest viis olid kuldsed. 1995. aastal Thunder Bay MMil oli ta aga tõeline suusakuningas – seal napsas ta kolm kulda ja ühe pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles