Vähk röövis lahkunud Johannes Kerdilt kaks aastat tagasi tütre

PM Tervis
Copy
Ootamatult lahkunud Johannes Kert mattis kaks aastat tagasi oma tütre.
Ootamatult lahkunud Johannes Kert mattis kaks aastat tagasi oma tütre. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeval ootamatult siit ilmast lahkunud kindralleitnant Johannes Kerdi surm pole tema perele kahjuks esimene suur kaotus. 2019. aprillis pidi pere lõplikult hüvasti jätma Kerdi toona 33-aastase tütrega.

Kindralleitnant astus vaid mõned päevad pärast tütre matust üles kõnega vähihaigete toetuseks korraldatud heategevuskontserdil, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

«Minu Mari matused olid laupäeval. Seal oli palju rahvast, matuseplats sai väga ilus,» rääkis Kert. «Tema kaks poega, seitsme- ja nelja-aastane, käitusid mehiselt ja üllatasid meid kõiki, kui vaoshoitud alles väiksed lapsed suutsid olla.»

«Arvan, et minu tütar võitis terve aasta, võib-olla isegi rohkem,» rääkis Johannes Kert. «Ta sai keskenduda laste kasvatamisele, õpetamisele, väga paljude asjade seletamisele, mida ta muidu poleks saanud. Just selle viimase aasta jooksul kirjutas ta poegadele kirjad, mis tuleb avada, kui kool on lõpetatud, ning teised kirjad, mida avavad juba täismehed. Need on tema sõnumid oma poegadele ka tulevikus.»

«Minu tütar sai hakkama sellega, et ta kirjutas matusteks enda matusekõne, mis loeti ette,» jätkas Kert. «See oli mulle üllatus ja ma ei uskunud oma kõrvu. Kõne oli põhjalikult läbi mõeldud, hästi tasakaalustatud sõnumiga: mis siis, et ma lähen, aga teie ju jääte, teie peate edasi elama. Ja hästi elama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles