Rootsi noarünnaku kahtlusalune karjus kohtus: ma ei ole midagi teinud!

Inna-Katrin Hein
Copy
Rootsi politsei kriminalistid uurimas Vetlandas noarünnakupaika
Rootsi politsei kriminalistid uurimas Vetlandas noarünnakupaika Foto: Mikael Fritzon/EPA/Scanpix

Rootsi lõunaosas Vetlandas toimus 3. märtsil noarünnak, mille toime pannud mees on kinni peetud ja teda kahtlustatakse kaheksa inimese mõrvakatses.

Eksjö kohtu teatel on ründaja 22-aastane mees, kes ründas viies erinevas kohas inimesi, kelle ta valis juhuslikult, teatab iltalehti.fi.

Kaheksast rünnaku alla sattunud inimesest kolm said raskeid kehavigastusi. Kõik kannatada saanud on ajavahemikul 1945 – 1985 sündinud mehed.

Politsei tulistas rünnaku toime pannud meest kinnipidamiseks jalga ja ta vajas haiglaravi. Mees saabus 4. märtsil kohtusse kinniseotud jalaga ja ta lonkas, käitudes samas ülbelt.

Kahtlusalune mees ärritus tema teo arutamisel kohtus ja karjus, et ta ei ole midagi teinud. Kohal olnute sõnul tagus ta rusikaga mitu korda vastu lauda.

Kohtunik pidi mitmel korral rääkimise katkestama ja paluma kahtlusalusel mehel vait olla.

Rootsi meedia teatel on inimesi noaga rünnanud mees Afganistani kodakondsusega ja ta tahab saada Rootsis elamisluba. Rootsi ajakirjanikud otsisid üles ta venna, kes elab Afganistani pealinnas Kabulis. Tema sõnul on Rootsi läinud vennal vaimse tervise probleeme.

«Tal on meelelolukõikumisi ning ta võib ärrrituda ja maha rahuneda väga kiiresti. Ta tegutseb sageli uitmõtte ajel,» sõnas vend.

Venna sõnul on kahtlusalune harrastanud pikka aega poksi ning tema arvates on pähe saadud löögid venna vaimset heaolu mõjutanud. Lisaks oli vend Afganistanis elades võtnud antidepressante ja rahusteid.

Rootsi politsei teatel nad veel ei tea, mis sundis migrandist meest nuga haarama ja inimesi ründama. Kahtlusaluse mehe vend ei usu, et tegemist oli terrorirünnakuga, pigem vaimsest häirest tingitud vajadusega oma viha ja pettumust välja elada.

Kohus määras kinni peetud mehele psühhiaatrilise uuringu. Politsei otsis mehe elukoha läbi, leidmaks sealt viiteid, et mis sundis teda teisi inimesi ründama. 

Rootsi kaitsepolitsei Säpo ei uuri Vetlanda juhtumit kui terrorirünnakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles