SUUREPÄRANE ⟩ Kaia Kanepi võitis Dubais teise kolmesetilise maratonmatši järjest

Elu24
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: DAVE HUNT/EPA/Scanpix

Eesti naiste tennise teine reket Kaia Kanepi (WTA 62.) pidas pühapäeva varahommikul Dubais Duty Free WTA kvalifikatsiooniturniiri teise ning otsustava kohtumise Venemaa tennisisti Vera Zvonarjovaga (WTA 145.) 

35-aastane Eesti tennisemängija pidas teise kolmesetilise lahingu järjest, kuid suutis taas võita 6:3, 6:7 (5), 6:3. 

Esimeses setis murdis Kanepi vastase teise pallingugeimi, hoidis oma servigeimid vaatamata madalale esimese serviprotsendile (52 %) kindlalt ning võitis 6:3.

Teises setis kulges punkt-punkti ja geim-geimi võitlus kuni seisuni 4:4, mil kogenud eestlannal õnnestus lõpuks vastase pallingugeim murda ning 5:4 juhtima minna. Peab märkima, et Kanepi oli selleks ajaks ise pareerinud neli venelanna murdepalli.

Servides matšivõidule läks Kanepi 30:0 ette, kuid ei saanud siis geimis enam ainsatki punkti ning 36-aastane venelanna viigistas 5:5. Seejärel hoidsid mõlemad oma servi ning setivõit otsustati tie break`is.

Kiires lõppmängus jäi eestlanna kiiresti 0:4 taha, pooli mindi vahetama seisul 2:4.  Kuigi Kanepi jõudis veel punkti kaugusele (5:6) siis nagu laupäeval, nii ka täna, pidi Kanepi teise seti kiires lõppmängus vastase paremust tunnistama 5:7.

Kolmanda seti kahes esimeses geimis ei loovutanud kumbki mängija oma pallingul vastasele punktigi. Esimese geimimurde saavutas aga venelanna seisuks 2:1, kuid Kanepi murdis kohe vastu.

Kanepi näitas eestlaslikku kangust ning seisul 4:3 murdis veel korra Zvonrjova pallingu. Seda ülipikas geimis, kus mängiti koguni 13 punkti. Matši viimaseks jäänud geimis sai Zvonjarova vaid ühe punkti.

Kanepile seega teine kolmesetiline võit 6:3, 6:7 (5), 6:3 järjest. Matš kestis viis minutit üle kahe tunni. Kanepi lõi mängus neli ässa ja tegi ühe topeltvea. Punktidega jäi eestlanna peale 105:89.

Põhiturniirile jõudmisega kindlustas eestlanna endale 20 000 eurot auhinnaraha.

Laupäev 6. märts

Eesti tennise raudne leedi Kaia Kanepi (WTA 62.) alustas laupäeval Dubai Duty Free tenniseturniiri kvalifikatsiooni üliraske mänguga jaapanlanna Ena Shibahara (WTA 503.) vastu. Kaks ja pool tundi kestnud maratonmatšist väljus võitjana eestlanna 6:1, 6:7 (3), 6:4.

Esimeses setis realiseeris Kanepi sajaprotsendiliselt kõik kolm murdepalli. Ka jaapanlannal oli avasetis kasutada kaks murdepalli, kuid Kanepi pareeris mõlemad. 35-aastane eestlanna võitis 27 minutit kestnud esimeses setis 27 punkti Shibahara 17 vastu.

Teine sett oli märksa tasavägisem, Kanepi päästis avageimis tervelt kolm murdepalli, enne kui geimi võitis. Seisul 2:1 oli eestlannal omakorda kasutada sama palju murdepalle, kuid Shibahara võitles ning võitis lõpuks oma servigeimi. Seejärel hoidsid mõlemad tennisistid pallingugeime kuni seisuni 6:6. 

Kiires lõppmängus, kus pallimist alustas Eesti tennisemängija, läks Kanepi kohe mini-break`iga ette 2:0, kuid lasi jaapanlannal tagasi murda 2:2. Pooltevahetus toimus seisul 3:3, kuid pärast seda ei saanud Kanepi enam ainsatki punkti ning tie break 7:3 ja teine sett 7:6 Shibaharale.

Otsustava seti avageimis oli Kanepil taas kasutada kolm murdepalli, kuid jälle suutis Shibahara geimi enda kasuks kallutada. Seisul 1:1 õnnestus lõpuks Kaial vastase pallingugeim võita, kuid kohe oma servil jällegi kaotada. Sama juhtus seisul 3:3, kuid seisul 4:4 suutis Kanepi setis juba kolmandat korda Shabahara pallingugeimi murda ja 5:4 ette minna. Seejärel hoidis eestlanna kindlalt oma servi ning võitis seti 6:4 ning üllatavalt raskeks, kaks tundi ja 25 minutit kestnud lahingu 6:1, 6:7, 6:4.

Kanepi lõi mängus seitse ässa, tegi neli topeltviga, punktidega oli eestlanna parem 106:95.

Võit kvalifikatsiooniturniiri esimese ringis tagas Kanepile ligi 9000 eurot auhinnaraha. Põhiturniirile jõudmine aga tooks sisse juba 20 000 eurot.

Kanepi järgmine vastane, venelanna Vera Zvonarjova (WTA 145.) oli kindlalt parem Usbekistani tennisistist Akgul Amanmuradovast 6:1, 6:1.

Enne mängu:

Mõnes mõttes Kanepil ei vedanud, sest ta jäi esimesena põhiturniirilt välja. Kuid seetõttu on ta kvalifikatsioonis kõrgeima asetusega. Aga vastasega vedas siiski rohkem, kuigi 23-aastane Shibahara on paarismängu edetabelis kõrgel 29. kohal. Tänavusel Australian Openil jõudis ta naispaarismängus veerandfinaali koos kaasmaalanna Shuko Aoyamaga. Kanepi ja Shibahara mäng algab Eesti aja järgi juba kell 8 hommikul.

Pääsuks põhiturniirile tuleb kvalifikatsioonis võita kaks vastast. Võit kvalifikatsiooniturniiri esimese ringis tagaks Kanepile ligi 9000 eurot auhinnaraha. Põhiturniirile jõudmine aga juba 20 000 eurot.

Turniirivõitja saab tšeki 520 000 eurole.

Anett Kontaveit saab praeguse ülesandmise põhjal turniiril 15. asetuse, sest koguni üheksa naist temast edetabelis eespool ei ole Dubaisse sõitnud, nende seas maailma edetabeli neli paremat mängijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles