ESIKÜMME KAUGEL ⟩ Uku Suviste võidulaul jääb ennustusportaalides alla ka veel avaldamata eurolugudele (2)

Elu24
Copy
Uku Suviste
Uku Suviste Foto: Liisa Rull/Kairit Leibold

Möödunud laupäeval võitis Uku Suviste taas Eesti Laulu võistluse ja läheb tänavusel Eurovisioonil võistlustulle looga «The lucky one». Millisel kohal on aga Uku Eurovisiooni ennustustabelites praegu, kui osa eurolugusid on veel avaldamata?

Eurovisiooni ennustusportaalide üldtabelis Eurovision World kodulehel on järjestusse seatud juba kõik lauluvõistlusel osalevad 41 riiki. Praegu ennustatakse, et tänavuse Eurovisiooni võidab Island (võiduvõimalus 10%), teiseks tuleb Prantsusmaa (8%) ja kolmandaks Itaalia (7%). Kusjuures Venemaa on neljandal kohal (7%).

Millist kohta ennustatakse aga laupäeval Eesti Laulu võitnud Uku Suvistele ja tema loole «The lucky one»? Ennustusportaalid ei ennusta praegu Eestile poolfinaalist edasipääsu ja Uku on üldarvestuses 31. kohal. (Möödunud aasta 2. märtsiks ennustati Uku loole «What love is» samuti 31. kohta, kuid lõplik koht oli ennustuste põhjal 38., vahendab eurovisionworld.com.) 

Muidugi on kõik veel lahtine eelkõige seetõttu, et 11 võistluslugu on veel avaldamata. Kõik võistluslood selguvad 13. märtsi õhtuks, kuid neist vaid kahele ennustatakse praegu madalamat kohta kui Eestile, vahendab eurovision.tv. 32. kohalt leiab Läti ja artisti Samanta Tina, kuid lõunanaabrite eurolugu avaldatakse 12. märtsil. Veel pole teada ka Valgevene artist ja lugu, millele ennustatakse 36. kohta.

Ennustusportaalide edetabeli tipus on praegu Island. Tänavusel Eurovisioonil esindab Islandit taas Daði og Gagnamagnið, kuid nende tänavune eurolugu avaldatakse alles 13. märtsil.
Ennustusportaalide edetabeli tipus on praegu Island. Tänavusel Eurovisioonil esindab Islandit taas Daði og Gagnamagnið, kuid nende tänavune eurolugu avaldatakse alles 13. märtsil. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Päris mitmele avaldamata euroloole ennustatakse aga juba praegu kõrget kohta. Näiteks ennustatakse Venemaale neljandat kohta, olgugi et nende võidulugu selgub alles täna, 8. märtsil. Ennustustabelis esikohta nautiv Island saadab tänavusele Eurovisioonile eelmisel aastal kohaliku eelvooru võitnud ansambli, kuid ka nende lugu avaldatakse alles 13. märtsil.

Kohta esikümnes ennustatakse ka Rootsile, kes valib oma võistlusloo samuti 13. märtsil. Rootsit nähakse seitsmendal kohal. 

Portaal ennustab praegu Eestist kõrgemat kohta veel mitmele avaldamata euroloole. Homme, 9. märtsil, selgub Valgevene eurolugu ja 10. märtsil avaldatakse Šveitsi, Kreeka ja Bulgaaria lood. 11. märtsil saab kuulata ka Põhja-Makedoonia eurolugu ning Poola kohaliku eelvooru finaal toimub 12. märtsil. 

Kas ja kui palju ennustusportaalide edetabel pärast kõikide eurolugude avaldamist muutub, selgub üsna pea. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles