VIDEO ⟩ Soomes sattus tohutusse ahelavariisse ligi 90 autot, nende seas kiirabi ja politsei (2)

Elu24
Copy
Foto: Imago/ScanPix

Teeolud olid põhjanaabrite juures eile nii kohutavad, et tõid kaasa hiiglasliku liiklusõnnetuse. Iltasanomati teatel sai mitu inimest ka viga.

Suur ahelavarii toimus teisipäeval Espoos Turu maanteel. Neljarealisel maanteel kuhjusid autod äärmise libeduse tõttu üksteise otsa mõlemal suunal. Politsei teatel sattus õnnetusse 88 autot: 49 Helsingi ja 39 Turu suunal.

Sotsiaalmeedias levinud videote põhjal jätsid inimesed oma autod maha, kuna raskemad rekad sõitsid neile järjest tagant sisse. Lääne-Uusimaa politsei andmetel sai viga üle kümne inimese, üks viidi raskemate vigastustega Töölö haiglasse.

Kiirabi, veoauto, politsei ...

Asjad võtsid politsei esindaja Ilkka Kantola sõnul halva pöörde, kui kell 13.30 toimunud avariile reageerinud kiirabi sõitis ees aeglustanud autole otsa. Selle tagajärjel sõitis kiirabile järgnenud veok õnnetuse vältimiseks läbi sõidusuundade vahelise eraldusriba.

Nii sattus veoki kabiin teise sõidusuunda ja põhjustas ahelavarii ka seal. Samasse avariisse sattus ka sündmuskohale tulnud politseiauto, millele sõideti tagant sisse. Tee suudeti puhastada ja avada alles kell 19.30.

Kantola sõnul oleks suurt õnnetust saanud vältida, kui juhid oleks vastutustundlikumalt pikivahet hoidnud. Politsei kinnitusel uuritakse õnnetuse asjaolusid, kuid süüdlasi selgitatakse välja ilmselt mitu kuud, kuna osalejaid on nii palju. Kahtlustuste hulka kuuluvad liiklusohtliku olukorra tekitamine ja kehavigastuste põhjustamine.

Tuisk, libedus ja tihe lumesadu häirisid liiklust kogu Lõuna-Soomes. Seepärast ei olnud see ainuke ahelavarii, vaid õnnetusi oli teisigi. Näiteks põrkasid kell 10 hommikul Lahti lähedal kokku kuus autot, teiste seas kaitsejõudude veokid. Seal sai vigastada seitse inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles