PÕRGULIK LAPSEHOIDJA ⟩ Vabadusse pääseb naine, kes võttis Putinile koha kätte näitamiseks 4-aastase tüdruku pea maha

Elu24
Copy
2016. aasta alguses šokeeris maailma Moskvas toimunud jõhker kuritöö.
2016. aasta alguses šokeeris maailma Moskvas toimunud jõhker kuritöö. Foto: Kuvatõmmis videost/Youtube

Raviasutusest tahetakse vabastada lapsehoidja, kes võttis 2016. aastal nelja-aastasel tüdrukul pea maha ja näitas seda karjudes Moskva metroojaamas. Naine väitis siis, et jõhkrat tegu motiveeris soov Süürias toimunud pommiplahvatuste eest Vladimir Putinile kätte maksta. 

Toona 39-aastane Gyulcherkhra Bobokulova ähvardas lapse verise peaga vehkides kõigele lisaks ennast õhku lasta. Samal ajal karjus naine «Allahu Akbar!» ja «Ma olen terrorist!». Kohus otsustas siis, et Bobokulova on vaimuhaige ja ta tuleks kinnisesse psühhiaatriaosakonda panna. 

Tapetud tüdruku vanemad polnud sellega rahul ning kaebasid otsuse edasi. Nad rõhutasid, et mitu aastat perega koos elanud lapsehoidja ei olnud haige. Neid toetas ka Aleksei Navalnõi, kes kahtlustas, et psühhiaatriline diagnoos võis olla poliitiliste mängude tulemus. Kõigest hoolimata saadeti Bobokulova haiglasse kohustuslikule psühhiaatrilisele ravile. 

Väidetavalt on suutnud Venemaa arstid ta nüüdseks kroonilisest psühhiaatrilisest häirest terveks ravida. Kohalikud on aga mures, et põrgulik lapsehoidja võib olla endiselt ohtlik, kirjutab The Sun.

Nelja-aastase ohvri ema Ekaterina Mescheryakova sõnul ei saa nende pere end pärast naise vabanemist turvaliselt tunda. Ta lisas, et Bobokulova oli uurimise käigus tunnistanud, et kavatses tegelikult terve perekonna tappa.

Bobokulova kohta on sõna võtnud ka populaarne blogija Lena Miro, kes suhtub vabastamisse skeptiliselt. «Seda ei saa ravida. Selliseid inimesi ja ei saa lihtsalt retseptiga koju saata,» arvas blogija. «Tuleb aga välja, et siin (Venemaal - toim.) saab,» lisas ta.

Psühhiaater Artem Gillen kinnitas, et skisofreenia puhul on tagasilangus alati võimalik. «Neid ei saa sajaprotsendiliselt vältida. Ainus, mida on võimalik teha, on selle tagasilanguse ohu minimeerimine.»

Vaata videost, mis 2016. aastal Moskva metroojaamas toimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles