Kas seks 14-aastasega on tõesti okei? Nõmme jalkatreeneri tegu võeti sotsiaalmeedias tuliselt ette (1)

Elu24
Copy
Nõmme jalgpalliklubi raputanud juhtum põhjustas sotsiaalmeedias tõelise tormi.
Nõmme jalgpalliklubi raputanud juhtum põhjustas sotsiaalmeedias tõelise tormi. Foto: Madis Veltman/ Kuvatõmmised Twitter

Möödunud kolmapäeval tõi endine jalgpallur Mia Belle Trisna telesaates «Õhtu!» avalikkuse ette šokeeriva loo, kuidas ta 14-aastaselt oma treenerile süütuse kaotas. Nüüdseks on teada, et see treener oli brasiillane Getulio Aurelio Fredo. Juhtunu on viimaste päevade jooksul ka sotsiaalmeedias kõvasti kirgi kütnud.

Mia rääkis saates «Õhtu!», et oli just jalgpallis tõusmas ja tal olid suured unistused. «Tahtsin olla järgmine Marta (Marta Vieira da Silva - toim). Ta hakkas mind trenni sõidutama, koju sõidutama ja ütles, et viib mind igale poole.»

Ühel õhtul sõitis Fredo Miaga hoopis metsa äärde ja parkis auto. «Ta ütles, et kuule, kui sa tahad saada Martaks, siis ma saan seda teha, mul on see võimekus. Ainult luba mulle, et sa teed kõike, mis ma sulle ütlen.»

Mia sõnul mõtles ta toona lapselikult: «Ma saan superstaariks. Muidugi teen kõik, mis sa ütled.» Samal õhtul hakkas treener teda katsuma. Kui Mia oli 14-aastane, võttis mees temalt süütuse. «Ma ei teadnud, ei osanud isegi arvata, et see võib juhtuda. Ma olin šokis,» tunnistas naine.

Brasiillasest Nõmme Kalju treener Getulio Aurelio Fredo (66) esitas saates «Otse Postimehest» juhtunust oma versiooni. Mehe sõnul oli nende vahel tõeline armastus. «Miks peaks see vanus segama? Olime suhtes, sest meil olid tunded üksteise vastu. Kuidas sa suudad ennast takistada? Ma ei taha sellest midagi kuulda, et keegi suudaks oma tundeid talitseda,» ütles Fredo.

Torm sotsiaalmeedias

Kõik see ongi viimastel päevadel sotsiaalmeedias omajagu kirgi kütnud. Loomulikult leidub neid, kes naist loo avalikustamise eest kiidavad. 

Juhtunu kohta avaldas Twitteri säutsu ka poliitik Raimond Kaljulaid, kes rõõmustab selle üle, et jalgpalliliit uurimist tõsiselt võtab.

Koomik Ardo Asperk tõi esile lahvatanud skandaaliga seotud üldistamise kitsaskohad.

Postitustest selgub, et Mia kohutavat lugu kuuldes jagunetakse kahte leeri.

Levinud arvamus on ka see, et igal täiskasvanul on kohustus lapsi ebasündsalt mitte katsuda. 

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik tunnistas, et tal hakkas juhtunust kuuldes lausa füüsiliselt halb.

Kirjanik Susan Luitsalu tõmbab skandaali valguses lihtsaid ja loogilisi paralleele. 

Hukka mõistetakse ka justiitsminister Maris Lauri reaktsiooni.

Harvad ei ole ka postitused, milles tuuakse esile, et Eestis süüdistatakse ohvrit paraku liigagi tihti. 

Poliitik Jaak Madison muutis aga pühapäevases Facebooki postituses traagilise sündmuse hoopis poliitmänguks.

Liberaalne front Eestis on ähmi täis ja šokis, et 14 aastase jalgpallineiuga magas pensionieelikust treener. Milline...

Posted by Jaak Madison on Pühapäev, 14. märts 2021

Torm sotsiaalmeedias sai paljuski alguse siis, kui kirjanik ja aktivist Sass Henno avalikult skandaali kohta sõna võttis. Henno postitus oli suunatud kommenteerijatele, kes on treener Gerulio Aurelio Fredo kaitseks välja astutud. Kirjaniku avalduse kohta saab pikemalt lugeda siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles